• BIST 10152.81
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

İstanbul'da bir Hakkari derneği

İstanbul'da bir Hakkari derneği
İstanbul’da yeni kurulan Hakkari Dayanışma Derneği Başkanı İdris Şimşek, Genel Yayın Yönetmenimiz Hakan Taş’ın sorularını yanıtladı.

İSTANBUL’DAKİ OLUŞUM NASIL BAŞLADI?

İstanbul’daki oluşumumuz bilindiği üzere daha önceden HAK-DER Adı altında bir derneğin kurulduğunu duymuştuk.Ancak faaliyetlerine kısa sürede ara vererek derneğin feshi cihetine gidilmiş olup,akabinde 2008 yılında Yüksekova ve Şemdinli adıyla yeni bir Y.ova- Şemdinli sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği kurulmuş,bahse konu derneğin yönetici arkadaşların hayatlarını idame etmek için başka işlerde çalıştıkları için dernek faaliyetleri marjinal bir düzeyde çalışmaların devam ettiğini gördük. Ben ve arkadaşlarım söz konusu derneğin faaliyet alanını daha fazla genişletmek, Hakkari ve İlçelerini her platformda ve daha iyi yerlerde yani hak ettiği yere taşımak için Hakkari’nin geleceğini geleceğe taşıyan evrensel değerlerde buluşan sivil toplum gereğinin içinde yerini almak ve yaşadığımız kentte bir araya gelerek değerlerimizi yüceltmek,kültürümüzü korumak adına Olağanüstü genel kurula gidilerek söz konusu Y.Ova-Şemdinli Sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneğinin ismi ve tüzüğünü değiştirilerek Hakkari İli ve ilçeleri Eğitim,Kültür,Sanat,Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında faaliyetlerine devam etmektedir.

ORADA YAŞAYAN HAKKARİ’ LİLERİN SAYISI NE KADARDIR?

Sayı olarak bir rakam vermek mümkün değil,ancak aldığımız duyumlara göre çok sayıda Hakkari’ liler vardır.Hedefimiz İstanbul’da yaşayan tüm hemşerilerimize ulaşmak bir çatı altında toplayıp sosyal ve yardımlaşmayı sağlamak,Bilindiği gibi 15-20 milyonluk bir kentte herkese ulaşmak çok zor ve uzun zaman gerekmektedir.Bu vesileyle sizin aracılığınızla tüm hemşerilerimizi derneğimize bekliyoruz. AMAÇ VE HEDEFİMİZ? Hakkari İli ve İlçeleri Eğitim.Kültür,Sanat.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak sevgi,barış,ve kardeşliği ilke edinmiş her türlü siyasi düşünceyi,kültürü,etnik kökeni ve inancı ülkenin zenginliği olarak görerek.demokrasinin ve sosyal adaletin bütün kuruluşlarıyla ve geleceğe ulaşmada özelde Hakkari, genelde ülkeye fikir ve düşüncesiyle katkı koyma adına yola çıkan.yüreğiyle örgütlenen bir sivil toplum örgütü olarak yola çıktık.Yolumuzun yorucu olduğunu biliyoruz.Bu anlamda katkılarımızın olacağına dair inancımız tamdır.

HAKKARİ SİZİN İÇİN NE İFADE EDİYOR?

Her Hakkarili gibi benim içinde Hakkari’nin Yeri ve önemi büyüktür.doğup büyüdüğüm yerdir.Aynı zamanda dağ,su,ve mert insanların kenti olarak özgürlüğe sevdalıdır.

HAKKARİ’Lİ OLMANIN ZORLUKLARINI YAŞIYORMUSUNUZ?

Hayır bu güne kadar herhangi bir zorlukla karşılaşmadık.

HAKKARİ 'DEN BATIYA ADETA BİR GÖÇ YARIŞI BAŞLADI.

ORTALAMA HERGÜN BİR AİLE BURADAN GİDİYOR. BUNU NEYE BAĞLIYORSUNUZ?

Taktir edersiniz ki Türkiye’de 10-15 yıl öncesine kadar hiç göç etmeyen illerin başından gelirdi.ama bu gün ne yazık ki en fazla göç alan illerden biridir.Nedeni açık, köyleri boşaltıldı göçe zorlandı insan onuruna yakışmayan ve onur kırıcı ithamlarla karşı karşıya bırakıldılar. Ekonomik ve sosyal hayatları kısıldı ne yapsınlar.Kendi onurlarını koruma adına memleketlerinden kalkıp başka coğrafyalara göç ediyorlar.Göç ederlerken de metropollerde sefil ve sefalet içinde yaşadıklarını duyuyoruz. Bu anlamda derneğimizin önemli hedeflerinden biri olarak memleketlerinden göç eden insanlarımızın gittikleri yerlerde kendi kimlik ve kültürlerinin yok olmaması için sosyal ve yardımlaşmayı sağlamaktır.

DİĞER KENTLERDEKİ HAKKARİ DAYASNIŞMA ÜYELERİ İLE İRTİBAT KURUYORMUSUNUZ? Aslında önemli bir konu birlilik beraberliğimizi sadece bulunduğumuz kentle yetinmeyip bütün İllerde dayanışma ve yardımlaşma dernekleri bulunan herkesle irtibata geçip ülke bazında da örgütlenmeye gidilmeliyiz. Ancak derneğimizi yeni kurduğumuz için söz konusu dayanışma dernekleriyle bir irtibatımız olmadı henüz.En kısa zamanda herkese ulaşmaya çalışıp genel anlamda bir dayanışma ve beraberliği sağlamaya iletişim kurma,bilgi platformu yaratma gibi çalışmalarımız olacak.Aynı zamanda sizin aracılığınızla da herkese bütün dayanışma dernekleri ile tüm insanlarımızın derneğimize gelmelerini bizimle irtibatlarını sağlamaya çağırıyor ve arzuluyoruz.

HAKARİ’LİLERE MESANIZ?

Hakkari İl ,İlçe, belde ve tüm köylerinde yaşayan hemşerilerimize saygılarımızı sevgilerimizi iletir.diğer kentlerde yaşayan gerek örgütlü gerekse bireysel olarak yaşayan insanlarımızı kültürümüzü kurumak,değerlerimizi yüceltmek adına birlik beraberliğe dayanışmaya ihtiyaç doyduğumuzu belirtir.herkesi derneğimize sahip çıkıp Hakkari ve Hakkarililere yakışır bir yere getirmelerini dilerim. Derneğimiz adına başta siz olmak üzere tüm çalışanlarınıza saygılarımızı iletir çalışmalarınızda başarılar dileriz.saygılarımla

Bu haber toplam 6570 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim