Japonya’da Korkutan deprem!

Kaynak:Ajanslar

Japonya’nın başkenti Tokyo ve Kanto bölgesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kawasaki’de 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Japonya’nın başkenti Tokyo ve Kanto bölgesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), depremin yerel saatle 02.00 sıralarında meydana geldiğini ve merkez üssünün Ibaraki bölgesinin güneyinde bulunduğunu açıkladı.

Yerin yaklaşık 70 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Tokyo ve çevresinde hissedildi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Bazı bölgelerde yaklaşık bir dakika süren sarsıntı öncesinde cep telefonlarına erken deprem uyarıları gönderildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise deprem sırasında ev ve sokaklarda yaşanan sarsıntı anları yer aldı.

Kawasaki’de 2 kişi yaralandı

Japonya’nın kamu yayıncısı NHK, Kawasaki kentinde saat 03.00 itibarıyla 2 kişinin yaralandığını bildirdi.

Depremden etkilenen bölgelerde hasar ve yaralanmaların belirlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğü aktarıldı.

Tokyo’nun Koto semtindeki Kiyosumi bölgesinde de bir su borusunun patladığı bildirildi. Olayın deprem nedeniyle meydana gelip gelmediğinin henüz kesinleşmediği belirtildi.

Demir yolları ve nükleer santraller kontrol ediliyor

JR East demir yolu şirketinin, deprem nedeniyle oluşabilecek hasara karşı hatlarda kontrol başlattığı bildirildi. İlk tren seferlerinin normal şekilde yapılıp yapılmayacağına saat 04.30’a kadar karar verilmesinin planlandığı aktarıldı.

Ibaraki bölgesindeki Tokai köyünde bulunan Tokai ve Tokai No. 2 nükleer enerji santrallerinde de kontroller başlatıldı.

Japon yetkililer, santrallerde yapılan ilk kontrollerde herhangi bir anormallik tespit edilmediğini açıkladı. Santrallerden birinin söküm sürecinde olduğu, diğerinin ise uzun süredir faaliyette bulunmadığı belirtildi.

Başbakan Takaichi’den uyarı

Japonya Başbakanı Sanae Takaichi, depremin ardından Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi’nde irtibat ofisi oluşturulduğunu açıkladı.

Takaichi, yetkililere hasarın boyutunun belirlenmesi ve kamuoyuna zamanında ve doğru bilgi verilmesi talimatını verdiğini belirtti.

Başbakan Takaichi ayrıca, depremin güçlü hissedildiği bölgelerde yaşayanları benzer büyüklükte yeni bir deprem ihtimaline karşı dikkatli olmaya çağırdı.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.