• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Kaçar'ın durumu meclis'e taşınd

Kaçar'ın durumu meclis'e taşınd
BDP Milletvekili Ayla Akat Ata, ağır hasta tutsak Hasan Kaçar'ın durumunu, Metris R Tipi Cezaevlerini, Adli Tıp Kurumu'nda bekleyen hasta mahpus dosyalarını Adalet Bakanı'na sordu

İnsan Hakları Derneği verilerine göre, 10 Eylül itibariyle cezaevlerinde 154'ü ağır 526 hasta tutsak bulunduğunu hatırlatan Ata, 29 yaşındaki Hasan Kaçar'ın durumuna dikkat çekti.

Ankilozan Spondolit hastası olan Hasan Kaçar'ın şu anda yürüyemez ve hareket edemez halde olduğunu ve tekerlekli sandalyede başını dahi çeviremediğini ve serumla beslendiğini belirten Ata, Kaçar'la ilgili alınan tek önlemin Metris R Tipi Cezaevine sevkedilmesi olduğunu hatırlattı. 

Rehabiltasyon adı altında bu cezaevinin toplama kampına dönüştürüldüğünü kaydeden Ata, Kaçar'ın da durumunun sevk ardından daha da kötüleştiğine dikkat çekti. Ayla Akat Ata, Adalet Bakanı Ergin'e ağır hasta tutsak Kaçar'ın tahliyesi için çalışma yürütülüp yürütülmediğini sordu. 

BDP Miletvekili Ata Ergin'e şu soruları da yöneltti: 

-2002 yılından bu yana cezaevlerinde yaşamını yitiren mahpus sayısı kaçtır? Bu mahpusların ölüm nedenleri, yıllara ve cezaevlerine göre dağılımı nedir?

-Bakanlığınızın 2013 yılı açıklamalarına göre son 3 yıl içinde mahpus ölümlerinin sayısında artış olduğu görülmektedir. Bakanlığınız bu artışın sebepleri konusunda hangi bulgulara ulaşmıştır?

-Artan mahpus ölümlerinin hapishanelere ilişkin yapısal bir sorunun varlığına işaret ettiği göz önünde bulundurularak Bakanlığınızın hasta mahpuslar sorununun çözümü amacıyla yürütmekte olduğu bir program var mıdır?

-Bakanlığınızın hasta mahpusların tedavisi için olumlu bir gelişme olarak sunduğu Rehabilitasyon Tipi Hapishanelere yönelik ciddi eleştirilerin söz konusu olduğu göz önünde bulundurularak bu konuda bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

-Pilot bir çalışma olarak sunulan R Tipi Hapishanelerin yaygınlaştırılması düşünülmekte midir?

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3635 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim