Hakan Taş

Hakan Taş

Kadına Şiddet

Kadına Şiddet

Kadına uygulanan şiddet ile sürekli gündemde kalan bir ülkede yaşıyoruz. Hırpalanan, dayak yiyen, ezilen, şiddet gören, öldürülen kadın oranında artış var. Hal böyle olunca Kadınlardan Sorumlu Devlet Bakanlığı da  kuruldu. Ama kadına şiddet azalmadı.

Kadına şiddet olayı çok ele alındı. Oturumlar, sempozyumlar, toplantılar, yürüyüşler, haber programları… Ben şiddetin farklı bir boyutunu ele alacağım. Hepimizin bildiği gibi eski yengemiz, sanatçı Gülben ERGEN selülitleriyle gündeme geldi. Tüm magazin gazete ve tv programları geniş yer ayırttı. Çok önemli bir memleket meselesiymiş gibi alt yazılarda flaş haber diye geçti. Bu olaydan sonra bir çok ünlü kadın sanatçı selülitlerini objektiflerden kaçırmak için kaçak misali tatil yaptı.

Kadının selülitlerini konuşmak, görüntülemek ve izlemek bir çeşit şiddettir bence…

  Kadına laf atmak, taciz etmek şiddettir.

  Kadının fiziki görüntüsüne  bakıp tahrik olmak yine şiddettir bence…

  Kadını seviyormuş gibi faydalanmak şiddettir.

  Kadının duygularını çalmak şiddettir.

 Kadının beynini ve yüreğini görememek şiddettir.

 Kadını anlamamak, kadına sahip çıkmamak şiddettir.

 Bir anneyi ağlatmak, bir kadını eşsiz bırakmak şiddettir.

 Şiddet, Pervin Buldan’ın ayağından akan kan damlasıdır…

Gülben ERGEN’i örnek verdik. 3 çocuk doğurmuş bir kadın da selülit olmayacak da kimde olacak. 50 yaşına merdiven dayamış Hülya Avşar’da fazlalık olmayacak da kimde olacak. Örnek verdiğim bu iki sanatçının fiziki görüntüleri haftalarca gazetelerde ve magazin programlarında geniş yer aldı. Bu anlamsız görüntülere ayrılan zaman barışın gelmesi adına memleket meselesi olarak harcanmış olsaydı önemli yol kat etmiş olurduk. Diyarbakır olaylarına basının harcadığı zaman sadece üç dakika, Gülben Ergen’in selülit görüntülerine harcanan zaman üç saat ve bu görüntüler hafta boyunca yayınlandı. Şiddet sadece vurmak kırmak değildir. Sevmesini bilmemek ve hiç sevilmemek de en büyük şiddettir.

   

  

 

 

Bu yazı toplam 2318 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Hakan Taş Arşivi

Kanat: ”Basına Çok Görev Düşüyor”

01 Eylül 2025 Pazartesi 15:16

TAZİYE VE KÜLTÜR EVİ!

28 Ağustos 2025 Perşembe 13:32

Deniz Besi’den iyi haber!

26 Ağustos 2025 Salı 13:26

Yeni Rektörden Beklentiler!

04 Ağustos 2025 Pazartesi 11:55

DOLUNAY: “KADIN YAŞAMIN KAYNAĞIDIR

02 Ağustos 2025 Cumartesi 12:27

Halkbank'ta görev değişimi!

01 Ağustos 2025 Cuma 10:30

SOYADI ZOR İŞİ KOLAY MI?

29 Temmuz 2025 Salı 12:47

Kadim aşiretler federasyonu!

24 Temmuz 2025 Perşembe 14:10

AHMET ŞEN: “SAĞDIÇLIK KALDIRILMALIDIR”

23 Temmuz 2025 Çarşamba 13:25

Düğünlerimizde trafik işkencesi!

21 Temmuz 2025 Pazartesi 18:57