• BIST 9990.1
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Kadınlar da barış heyeti kurmalı

Kadınlar da barış heyeti kurmalı
KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı Üyesi Rohani Serhat, kadınların barış sürecinde aktif olarak yer almasının önemine dikkat çekti.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı Üyesi Rohani Serhat, kadınların barış sürecinde aktif olarak yer almasının önemine dikkat çekti, "Kadınların da bir barış heyeti kurarak bütün kadın örgütlerinin görüş ve düşüncelerini alıp kurulacak mekanizmalara iletmesi gerekiyor" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı üyesi Ronahi Serhat,  Nuçe Tv'de yayınlanan programda kadınların barış sürecindeki rolüne ilişkin sorulara yanıt verdi.

Serhat, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan gelen mesajın kadınlar tarafından doğru algılandığına dikkat çekti, "Barış süreci de kadınların bizzat emeği ile gelişecek bir süreçtir" dedi.

"Çok bedel ödenen bir savaş süreci yaşandı" diyen Serhat, "Savaşın tahribatı kadın üzerinde doğrudan etkisi oldu. Bu nedenle de bu süreci en fazla sahiplenen kadınlar olacaktır" şeklinde konuştu.

Ronahi Serhat, "KJB bu süreci nasıl değerlendirdi? Sadece Kürt kadınları değil Türkiye'de çeşitli halklardan kadınlar için nasıl bir çerçeve var?" şeklinde soru üzerine, "KJB Yürütme Konseyi olarak bir araya geldik. Yetkili organlarımız toplandı. Kaybedecek tek bir saatimiz bile yok. Kadın Hareketi olarak da en hızlı bir biçimde hem bunun pratik politikasını oluşturma, hem örgütlemesi yaygınlaştırılması, şimdiye kadar ulaşamadığımız kadın çevreleriyle birlikte daha güçlü daha etkili sürece katma anlamında yapacağımız çok şey var" dedi.

Türkiye'deki diğer halklardan kadınların da bu sürece katılmasının çok önemli olduğunu belirten Serhat, şöyle konuştu: "Şimdiye kadar Kürt kadınları ve demokratik kamuoyu barışı seslendirdi. Barış analarının çalmadığı kapı kalmadı. Ama bu mesafeyi kaldıracak olan da yine Kürt ve Türkiyeli kadınlar. Türkiye'deki diğer halklardan kadınların da ortak bir potada buluşup güçlü bir demokratik hareket oluşturmalı. Bu dönem tam da kadınların dönemidir. Tepkilerin aşılması, kaygıların giderilmesi, yanlış politikaların önünün alınmasında da kadınların ortaya koyacağı tavır çok önemlidir. Şimdi herkesin daha fazla kadınların sesine kulak vermesi gereken bir dönemdir. Bu süreç sadece muhatapların olacağı bir süreç değil, yaşamın bütünüyle ilgili. Kadınları herkesi ilgilendiren bir demokratikleşme sorunudur."

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı üyesi Ronahi Serhat, kadınların da bir barış heyeti oluşturup, bütün kadın örgütlerinin görüş ve düşüncelerini alarak kurulacak mekanizmalara iletmesi gerektiğini söyledi, "Bu gemiye ortak bindik, bu gemiyi kazaya belaya uğratmadan kıyıya vardırmak herkes için hayırlıdır. Öyle olursa bu sürecin kaybedeni tek olmaz herkes kaybeder" dedi.

Bu haber toplam 3089 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim