• BIST 10045.74
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Karakolda işkence yapıldı iddiası

Karakolda işkence yapıldı iddiası
Hakkari’de gözaltına alınan 16 yaşındaki 3 gence karakolda işkence yapıldığı iddia edildilerek bir gencin ise burnunun kırıldığı belirtildi..

video-galeri.20110111132828.gif

Hakkarihabertv.com/Haber Merkezi

Önceki gün Cumhuriyet Caddesi üzerinde bazı polis memurları ile bir grup arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine gerginlik yaşandı. Olay yerine gelen polis tazyikli su ve gaz bombası kullanarak kalabalığı dağıttı. Daha sonra sivil polis memurları çarşı merkezinin değişik noktalarını arayarak olaya karışanların peşine düştü.

 

Bir kahveye giren sivil polis memurları burada kimlik kontrolü yaparak 16 yaşındaki 3 genci gözaltına aldılar. Gençlerin gözaltına alınması ise kameralar tarafından saniye saniye görüntülenmişti. Bir gün gözaltında tutulan gençler, akşam saatlerinde çıkarıldıkları mahkeme tarafından ise serbest bırakılmışlardı.

 

Ailesi tarafından sağlık kontrollü yapılmak üzere Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 16 yaşındaki A.Ç.,’nin burnunun kırılması üzerine hastanede ameliyat edildiği belirtildi. Sağ kulağı da zarar gören A.Ç., karakolda bir Diyarbakırlı sivil polisin kendisini dövdüğünü iddia etti. S,A, (16) ve A.A. (16) isimli gençler ise karakolda bir elektronik cisimle kulak altlarına elektrik verildiğini iddia ederek yara izi bulunan boyun kısımlarını kameralara gösterdiler.

 

 Devlet Hastanesi Acil çıkışında görüntülenen A.Ç, isimli gencin ise konuşmaktan göçlük çekmesi dikkatlerden kaçmadı. Karakolda yaşananları anlatan A.Ç.,"”Arkadaşlarım ile birlikte kahveye okey oynamaya gitmiştik. Çarşıda olaylar çıkmıştı. Poliste kahveyi bastı. Beni arkadaşlarımla birlikte alıp emniyette götürdüler. Beni karakolda bir Diyarbakırlı polis tartaklayarak burnumu kırdı. Benim iki arkadaşımı ise elektriğe vermişler. Benim burnumu kıran polisten de davacı olacağım” dedi.

 

A.Ç’nin babası Şahin Çetinkaya ise, eskiden işkencenin var olduğunu belirterek, ancak içişleri bakanlığının işkenceyi kaldırdığını ifade etmesine rağmen işkencelerin devam ettiğini söyledi.

 

Çetinkaya,”Çocuğumu gözaltına almışlardı. Karakola gidip çocuğumun durumunu sordum. Durumu iyi dayak atılmış mı dedim karakolda dayak olmaz dediler. Ancak karakolun içinde bir Diyarbakırlı polis çocuğuma dayak atmış. Avukat tutum elimde raporlar var sonuna kadar bu polisin peşine bırakmayacağım davacı olacağım. Çocuğumun burnunu kıran o polisin kardeşi ailesi yok mu veya hiç mi Allah tan korkmadı çocuğunun burnunu kırdı.

 

İçişleri bakanına sesleniyorum. Doğu Anadolu bölgesindeki karakollarda işkence yapılmadığını ve işkencenin kaldırıldığını söylüyor. Çünkü emniyette ve karakolda kameralar var diyor. Herhangi bir polis memuru işkence yaparsa beni karşısında bulur diyor. Ancak karakolda çocuğumun burnunu kırıyorlar. Yanındaki iki arkadaşının ise elektriğe veridiği iddia ediliyor. Bunların olmaması gerekir” şeklinde konuştu.

 

 Bir cisimle elektriğe verildiklerini iddi eden S,A, (16) ve A.A. (16) isimli gençler ise, boyunlarındaki yara izlerini göstererek kendilerini bir cisimle elektrik verildiğini iddia ettiler.  Kahvede gözaltına alınan gençler sağlam bir şekilde kameralara yansırken karakol'da çıkışlarında ise birinin burnu kırılmış diğerinin boynunda yara izine rastlandığı göründü.

 

Hakkari Valisi Muammer Türker ise, olayı basında öğrendiğini belirterek, böyle birşeyi kabul etmenin mümkün olamayacağını belirterek, olayı araştıracaklarını belirtti.

 

iskence-1.jpg

iskence-2.jpg

iskence-3.jpg

Bu haber toplam 5389 defa okunmuştur
  • Yorumlar 20
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim