• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Karlıova direnişine müdahale edildi

Karlıova direnişine müdahale edildi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Varto-Erzurum-Muş karayolunu kapatan köylülere karşı beş helikopterle asker indirilerek müdahale gerçekleşti.

Karlıova'nın Kargapazar Köyü'nde 30 Mayıs'tan bu yana benzeri görülmemiş bir direniş yaşanıyor. Köy sınırlarındaki "Gola Usê" denilen alanda Varto-Erzurum-Muş yolunu kapatan köylüler, çadır kurarak eylemlerini sürdürdü. Köylüler karakol yapımlarının durdurulmasını isterken, hükümetin çözüm süreci karşısındaki eylemsizliğini protesto ediyor.

Sabahın erken saatlerine beş helikopterle köye asker indirilerek müdahale başlatıldı. Gönderilen panzerler köylülerin sert direnişiyle karşılaşarak geri çekildi. Köy içerisine de gaz bombaları atıldı. Askerler tepede dururken, çevredeki tüm köyler direnişe katıldı. Zaten 30 Mayıs'tan bu yana her gece bir köy nöbeti devralıyordu.

ANF'ye konuşan köylülerden biri, askerlerin geri çekilmesini istediklerini belirterek, şu an valiyi beklemekte olduklarını söyledi.

LİCE'DE DE MÜDAHALE

Karakol-kalekol ve baraj yapımları ile AKP hükümetinin çözümsüzlük politikalarına karşı 24 Mayıs'tan bu yana direniş alanı haline gelen Amed'in Lice ilçesinde de, çadır eylemine asker ve polis saldırıda bulundu.

100-150 kadar kadar gence karşı 1.000 dolayında asker ve polis harekete geçirildi.  Direnişin merkezi olan Cellik mezrasını 3 koldan kuşatan asker ve polisler, halka gaz bombaları atıp, tazyikli su sıkarak müdahale etmeye başladı. Saldırıya karşı eylemciler de ses bombası, molotof ve havai fişek atarak karşılık verdi. 

Bir yandan çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ederken diğer yandan bölgeye takviye birlikler gönderildiği belirtiliyor. Ayrıca günlerdi eylemciler tarafından kazılan hendeklerle kapatılan Amed-Lice karayolunda, var olan çukurları doldurmak için bölgeye askeri yetkililerce kepçe gönderildiği öğrenildi. Saldırı sırasında askerler gerçek mermi kullandığı yönünde iddialar var. basından  

 

Bu haber toplam 5483 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim