• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Kato'da gerginlik

Kato'da gerginlik
Hakkari’nin Kato Dağı eteklerinde başlatılan operasyon ve bölgede inşa edileceği iddia edilen Kalekolun yapımının protestosu için bölgeye giden kalabalığa asker müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre, Sabah saatlerinde BDP İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları, STK’lar ve beraberinden oluşan yaklaşık 400 kişilik gruptan bir kısmı önce Şine Köprüsü’ne geçti.

haberin_videosunu_izle_sel.20131210172519.gif

Bir kısmı ise 2 bin 500 rakımlı Kato Dağı eteklerinde bulunan Meskan Dağı’na doğru hareket etti. Dağın yüksek kesimlerinde yoğun güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri BDP’li grubun ‘Kalekol’ yapıldığı iddia edilen Meskan Dağı zirvesine gitmelerine izin vermeyince asker ile BDP’liler arasında bir süre tartışma yaşandı.

Görevli bir komutan, tepelerde patlayıcı maddelerin olabileceğini ve orada güvenlik sağlayamayacaklarını ifade ederek, kitlenin burada eylemlerini yapmalarına izin verdi. BDP yetkilileri ise söz konusu bölgede  karakol inşaatının yapılacağını ve aynı bölgede operasyonların olduğunu söyledi.

Barış için buraya geldiklerini söyleyen BDP yetkilileri amaçlarının barış sürecinin sekteye uğramaması ve bu konuda askerlere de görev düştüğünü söylediler. Burada zirveye çıkmaya karar kalabalığa Jandarma ve polis çevik kuvvet ekipleri gaz bombaları ile müdahalede bulundu.

 Kalabalık ise jandarma ve polislere taşlar karşılık verdi.  Arbede ve kullanılan gaz bombası etkisiyle 1 kadın olmak üzere 4 kişi yaralandı. Gazdan etkilenen 1 kadın 3 kişi bölgeye sevk edilen ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilerek tedavi altına alındılar.

Yapılan müdahalenin ardından BDP ve askeri yetkililerin anlaşması ile kalabalık Meskan Dağı’nın zirvesinin bir kısmına ilerlemesi kararı alındı. Daha sonra BDP’liler slogan ve marşlar eşliğinde yürüyüşlerini sürdürdü. BDP’lilerin bölgede barış eylem çadırı kurup geceyi burada geçireceği bildirildi. Hakkarihabertv.com

kato-dagi-gerginlik-1.jpg

kato-dagi-gerginlik-2.jpg

kato-dagi-gerginlik-3.jpg

kato-dagi-gerginlik-4.jpg

kato-eylemine-mudahale-1.jpg

kato-eylemine-mudahale-2.jpg

Bu haber toplam 19682 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim