• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Kaza yapan sürücüden linç iddiası

Kaza yapan sürücüden linç iddiası
Hakkâri’nin Çanaklı köyünde yaptığı trafik kazası sonucunda basında çıkan haberlerle köylülerin beyanatlarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Muş’tan Hakkari’nin Durankaya köyüne gelin almak için yola çıktıklarını söyleyen Muş Alparslan Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Reşat Değer, Hakkari’nin Çanaklı köyünün girişinde yolun sağ tarafında bulunan bir kız çocuğunun aniden kendisini yolun ortasına attığını vurguladı.

Dikkatsiz bir şekilde yolun ortasına doğru koşan kız çocuğunun arabaya hafif bir şekilde çarptığını söyleyen Değer, “Frene bastım ancak kız çocuğu kendisi arabanın sağ sinyaline çarparak yere düştü. Kızı doktora yetiştirmek üzere hızlı bir şekilde arabadan indim. Kızın durumunu kontrol ettim sadece kaşının üstü kanamıştı.

Arabada 5 kişi olduğumuz için yer ayarlamam gerekiyordu arabaya döndüğümde saldırılar başladı ve kısa sürede saldıranların sayısı 30-40 kişiye ulaştı” dedi.
Saldırıya uğradığı esnada annesinin arabada olduğunu vurgulayan Değer, “Annem beni korumaya çalıştı, olay yerinde olan birkaç bayanda anneme destek olup beni korumaya çalıştılar.

Arabada bulunan annem beni kurumaya çalıştı ve daha sonra 1-2 kadın da anneme destek oldu. Tahminimce saldırılar yaklaşık olarak 10 dakikaya yakın devam etti. Saldırılar artınca bayanlar tarafından linç edilmekten son anda kurtarılıp, bir eve götürüldüm” şeklinde konuştu.

Köylülerin, gençlere ‘Vurun öyle vurun ki bir daha kimse burada kaza yapmaya cesaret edemesin’ diyerek olayı büyütmeye çalıştığını iddia eden Değer, “Olay yerinde olan köylüler arabanın üzerine çıkıp arabayı ters çevirdiler ve arabayı pert ettiler.

Arabayı yakacaklardı, LPG tankı olduğu için köye zarar vereceği endişesiyle vazgeçtiler. Ayrıca olayın akabinde bazı köylülerin silah getirdiği görüldü. Hal böyle devam ederken, daha sonra asker ve polis olay yerine intikal etti.

Basına demeç veren muhtar ve diğer bir genç aynı zamanda olayları yönlendirmişlerdi, genç şahıs aynı zamanda aracı pert etmek için organizede bulunmuş hatta bundan dolayı parmağı yaralanmıştı.

Kafamda ve göğsümde yemiş olduğum sayısız yumruk ve tekmeler neticesinde yaralandım, olaydan yaklaşık bir buçuk saat sonra Hakkari’de bulunan askeri hastaneye kaldırıldım.

Beyin tomografisinin çekilmesi neticesinde burun kemiğinin 5 parçaya ayrıldığı vücudumun çeşitli yerlerinde darp izleri tespit edildi. Olayların failleri medyaya demeçlerinde ise kendilerini haklı göstermek için olayı farklı göstermişlerdir” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 4089 defa okunmuştur
  • Yorumlar 19
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim