• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

KCK ateşkesi uzattı

KCK ateşkesi uzattı
KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, ANF aracılığı ile 13 Ağustos'ta ilan edilen eylemsizlik kararını önümüzdeki hafta içinde kendileri tarafından yapılacak bir açıklamaya kadar uzattıklarını duyurdu.
13 Ağustos günü ilan ettiği tek taraflı eylemsizlik sürecinin son gününde KCK’den açıklama geldi. KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, açıklamasında Peyanis’teki patlamanın Türk devleti tarafından kendileri üzerine yıkılmaya çalışmasına sert tepki gösterirken, önümüzdeki hafta içinde yaşanan bazı gelişmelerin değerlendirileceği bir açıklama yapacaklarını bildirdi. KCK sözkonusu açıklama yapılana kadar eylemsizliğin geçerli olacağını bildirdi.

KCK’nin açıklaması şöyle: “Hakkari’nin Peyanüs beldesinde yaşanan mayın patlaması sonucu sivil insanlarımızın hunharca katledilmesi olayıyla ilgili olarak hiçbir ilgimizin olmadığına dair açıklama yapmıştık. Türk devleti ve özel savaş organları bu saldırıya ilişkin kamuoyunu yönlendirme amaçlı maksatlı açıklama ve yalan haberler yapmaktadır. Yurtsever insanlarımıza karşı gelişen, bu katliam olayı bu kez ‘PKK içinde kanatlar var’ denilerek HPG komutanlarımızdan bazı arkadaşların ismi gündeme getirilip Hareketimizin üzerine yıkılmak istenmektedir. Halkımızı, demokrat çevreleri ve herkesi bu hedef şaşırtan tamamen yalan ve aldatmacalara kanmamaları konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz.

13 Ağustos’ta ilan ettiğimiz süreli eylemsizlik sürecinin, bugün son günüdür. Bu süreç, şiddetin eksik olmadığı ve oldukça gerilimli bir süreç olarak yaşanmıştır. Buna rağmen önemini korumaktadır. Bu çerçevede yaşanan bazı gelişmeleri ve yeni durumları değerlendirmek üzere önümüzdeki hafta içinde konu hakkında kararımızın açıklanması tarafımızdan uygun görülmüştür. Açıklama yapılana kadar eylemsizlik süreci geçerli olacaktır.”

KCK anadilde eğitim ve öğrenim hakkı için başlatılan okulları boykot kampanyasına da katılım çağrısında bulundu: “Kendi anadiliyle eğitim hakkı, insan hakları çerçevesinde temel bir hak durumundadır. Kürt çocuklarının da kendi anadilleriyle eğitim görme hakkı doğal bir haktır. Bu amaçla başlatılan beş günlük okul boykotuna tüm Kürdistanlıların katılması bir yurtseverlik ve insanlık görevidir. Tüm halkımızı bu anlamlı boykot eylemine katılmaya ve destek sunmaya çağırıyoruz.”
Bu haber toplam 2906 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim