• BIST 10219.43
  • Altın 2432.017
  • Dolar 32.2517
  • Euro 34.844
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Kesk'ten baskılara tepki

Kesk'ten baskılara tepki
Hakkari Kesk Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Serdar Koşar, kamu emekçileri üzerinde psikolojik, fiziksel şiddete varan uygulamalar hız kazanmıştır dedi.

Pagan Caddesi üzerinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde bir açıklama yapan Kesk Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Serdar Koşar, gün geçmiyor ki kamu emekçilerine yönelik baskı ve saldırıların bir yenisi yaşanmasın. Yaratılan baskı düzeniyle, anti demokratik uygulamalarla kamu emekçileri üzerinde psikolojik, fiziksel şiddete varan uygulamalar hız kazanmıştır dedi.

 Koşar,”En son Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde sosyal çalışmacı olarak çalışan, aynı zamanda Konfederasyonumuza bağlı SES üyesi olan İdris TURAN, 20.02.2013 tarihinde, resmi görevi olan “Çocuk mahkemesi tarafından haklarında danışmanlık tedbiri verilen çocukların durumunu yerinde incelemek” üzere Şemdinli ve Yüksekova ilçelerine, bağlı olduğu kurum müdürlüğü tarafından görevlendirilmiştir. Şemdinli’den Yüksekova’ya dönmekte olan arkadaşımız ve beraberindeki iki görevli, Şemdinli Polis noktasında durdurulmuştur. Kimlik kontrolünden sonra, polislerin aracı da aramak istemeleri üzerine üyemiz İdris TURAN da resmi görev yazısını polislere gösterip, memur olduklarını, buraya kamu görevlerini yerine getirmek için geldiklerini belirtmiştir.

 Araç aramasıyla da yetinmeyen polisler arkadaşlarımızı araçtan indirip, üst araması yapmışlardır. Bunun üzerine de “Devlet memuruysanız kaçakçılık yapmayacaksınız diye bir kural mı var.” Diyerek kamu görevi için orada bulunan arkadaşlarımızı suçlamışlardır. Arkadaşlarımıza yönelik sözlü hakaretler sarf etmişlerdir. Ardından İdris TURAN arkadaşımızı kolundan tutarak bulundukları polis noktasının kulübesine götürmüşlerdir. Burada polisin elinde silahıyla, tehdit ve hakaretlerine maruz kalan İdris TURAN, aynı polis tarafından boğazından tutularak tekme ve tokatlarla şiddete uğramıştır.

Hukuktan yoksun, insan haklarından nasibini almamış,  anti demokratik uygulamalarla yaratılan bu polis devleti mantığının nerelere vardığını bir kez daha görmüş bulunmaktayız.  Başta ilimiz valisi olmak üzere, il ve ilçe emniyet müdürlerine, Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne, yaşanan bu vahim ve insanlık dışı uygulamaya karşı duyarlı olmaya ve ilgili polislere yönelik gerekli incelemelerin bir an önce yapılmasını istiyoruz.

Buradan bir kez daha belirtiyoruz, anti demokratik uygulamalarınıza, hukuksuz yaptırımlarınıza, sindirme politikalarınıza, polis şiddetinize asla boyun eğmeyeceğiz. Üyemiz İdris TURAN’a ve beraberindeki arkadaşlara geçmiş olsun diyoruz, bu olayın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Aksu

 

Bu haber toplam 3203 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim