• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

KESK'TEN MEŞALELİ PROTESTO

KESK'TEN MEŞALELİ PROTESTO
Hakkari Şubeler Platformu üyeleri, sendikalarına yönelik gözaltı, baskı ve tutuklamaları meşaleli bir yürüyüşle protesto etti.
GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
 

 Saat 20:00 sıralarında Altay Caddesi üzerinde bulunan şube binası önünde toplanan KESK üyelerine Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu,  DTP İl Başkanı Hasan Güzel, sendika temsilcileri ve üyeleri de destek verdi.  Başkanlar ön saflarda yer aldığı KESK üyeleri ellerindeki meşalelerle Cumhuriyet Caddesi'nden belediye binası önüne kadar yürüyerek “ Baskılar bizi yıldıramaz, Edi bese, susma susturma sıra sana gelecek, Hakkari oyumu memuruna sahip çık, kolu kırılan Cüneytler için edi bese, silah dipçiği ile hastanelik edilen Seyfilere edi bese” şeklinde sloganlar attılar. Belediye binası önünde bir açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Musa Bor, gözaltı, baskı ve tutuklamalara son verilip geriye kalan arkadaşlarının serbest bırakılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

 

 Bor,”28 mayıs 2009 tarihinde konfederasyonumuz yönetici ve üyelerine yönelik başlatılan bir çok yönden hukuksuzluk skandalı niteliğindeki gözaltı operasyonu sonucunda 34 arkadaşımız gözaltına alınmıştı. Operasyonlara karşı konfederasyonumuzun sergilediği direnç sonucu şimdiye kadar 20 arkadaşımız serbest bırakılmıştır. Serbest bırakılan arkadaşlarımız ile tutuklanan arkadaşlarımız arasında hiçbir fark yok ken 14 arkadaşımızın tutuklanması bir hukuk skandalı örneği oluşturmuştur. Bu arkadaşlarımızın serbest bırakılana kadar eylemlerimiz devam edecektir. Cumartesi günü de eylemlerimiz devam edecek olup bu defa şube binamızın önünde çadır kurup açlık grevi yapacağız” dedi.

 

 Yapılan basın açıklamasının ardında yaklaşık 500 kişilik KESK üyeleri belediyenin önünde meşalelerle tekrar yürüyerek Altay Caddesi üzerinde bulunan sendika binası önüne gelerek burada sessizce dağıldılar.(Hakkarihabertv)

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4265 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim