• BIST 10267.09
  • Altın 2411.913
  • Dolar 32.3139
  • Euro 34.8106
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Kilit taşı çalışmaları yeniden başladı

Kilit taşı çalışmaları yeniden başladı
Hakkari'nin Dağgöl Mahallesi'nde yarıda kalan kilit taşı çalışmaları yeniden başladığı belirtildi.

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Mahallenin Kalealtı semtinde Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan, ancak altyapı çalışmaları nedeniyle yarıda bırakılan kilit taşı döşeme kaldığı yerden devam ediyor. Yıllardır yaz aylarında toz bulutundan kış aylarında ise çamurdan geçilmeyen Kalealtı semti sakinleri yollarının modern bir şekilde yapılmasının sevincini yaşıyor.

Çalışmaların başında bulunan Belediye Encümeni Selim Engin ise, halkın hizmetin en iyisine layık olduğunu belirtti. Engin, "Dağgöl Mahallesi'nin iki ayrı bölümü ile ara sokaklarında kilit taşı çalışmaları başlattık. Yolu genişleterek altyapı ve içme suyu ile birlikte yeniden dizayn ediyoruz. Maalesef bazı mahalle sakinleri çalışmalara engel olup, işimizi yavaşlatıyor. Bazılarının üstümüze daha geliyor.

Engeller olmasaydı mahallenin her iki yakasını şimdi tamamen bitmişti. Yola kenarına bıraktığımız kilit taşı ve kaldırım taşları ise bazı kişiler tarafından çalınıyor. Bu tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mahalle sakinlerini duyarlılığa ve bize destek vermeleri ricasında bulunuyoruz.

Yaptığımız hizmetin hepsi onlar içindir. Bu mahalleye tarihten ilk toz ve toprak ve çamuru olmayan bir yola kavuşuyor. Onlardan tek isteğimiz çalışmalarda bize kolaylık sağlamalarıdır. Belediye'de bulunan tüm encümen arkadaşlarımız ile birlikte günün 24 saatinde çalışmaların başındayız" dedi.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR
Dağgöl mahallesi sakinlerinden Şaban Çelik, Ramazan Taş ve Faruk Gür ise, tarihten ilk defa mahallelerinin toz ve topraktan uzak bir yola kavuşacağını belirttiler. Bunun sevincini yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, bazı kişilerin belediyenin çalışmalarını engel olmasına rağmen yeniden yolun kilit taşı ile döşendiğini belirttiler. Çalışmalardan dolayı belediyeye teşekkür ettiklerini ifade eden mahalle sakinleri, tüm olumsuzluklara rağmen belediyenin geceli gündüzlü çalışarak mahallelerini yeni yola kavuşturduğunu söylediler.daggol-kale2.jpg
 

Bu haber toplam 2882 defa okunmuştur
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim