• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Kurtarılan Suriyeliler tedavi altına alındı.

Kurtarılan Suriyeliler tedavi altına alındı.
Kuzey Irak’tan Türkiye’ye giriş yaparken kar ve tipi yüzünden 1 kişinin donarak hayatını kaybettiği ve iki kişinin hastanelik olduğu Suriye uyruklu vatandaşlar tedavi altına alındı.

Yaklaşık iki yıl boyunca Kuzey Irak’ta çalışan ve iç savaş nedeniyle Türkiye üzerinden ülkelerine gitmek isterken 3 Suriyeli  Çukurca Çığlı köyü sınırında yoğun kar yağışı ve tipiye yakalandılar.30 yaşlarındaki Mustafa Müslim donarak hayatını kaybederken, donma tehlikesi geçiren Hasan Müslim ve Harun Reşo ise Çığlı köyü sakinleri tarafından kurtarılarak Çukurca Devlet Hastanesine kaldırılmışlardı.

Sabah saatlerinde ambulansla Hakkari Devlet Hastanesine getirilerek burada tedavi altına alınan Suriye uyruklu Hasan Müslim ve Harun Reşo’nun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Hastanede Kürtçe olarak İHA muhabirinin sorduğu sorulara cevap veren Harun Reşo, köylüler tarafından donmaktan son anda köylüler tarafından kurtarıldıklarını söyledi.

Reşo,” Yaklaşık 2,5 yıldır Esat rejiminden dolayı Kuzey Irak’a kaçıp burada çalışıyorduk. Benimle birlikte 5 kişi ile birlikte Suriye’de savaş olduğu için Türkiye üzerinde ülkemize gitmek istedik. Fakat yol bilmediğimiz için Türkiye sınırında kar ve fırtınaya maruz kaldık. Beraberimde bulunan dayı oğulları donma tehlikesi geçirdi. Bunun üzerine ben Çığlı köyüne ulaşarak yardım çağrısında bulundum.

Köylüler bizim için seferber olarak akrabalarımı kurtardılar. Daha sonra bizi ambulansla Çukurca ilçesindeki hastaneye götürdüler. İki dayı oğlum halen Çığlı köyünde bulunuyor. Bizi kurtaran köylülere teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu arada donarak ölen 30 yaşlarındaki Mustafa Müslim ile hastanede tedavi gören Hasan Müslim’in kardeş oldukları belirtildi. Cenazesi halen Çukurca Devlet Hastanesinde bulunan Mustafa Müslim’in yapılan otopsinin ardından, hastanede taburcu olacak yakınları ile birlikte ülkelerine gönderileceği belirtildi.Haber:Serkan Kaya (İHA)

dsc01606.jpg

dsc01617.jpg

Bu haber toplam 4154 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim