• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri
Hakkari Özgür Yaşam Derneği tarafından organize edilen “Peygamberimiz (s.a.v)in Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine binlerce kişi katıldı.

 Video İzlemek İçin Tıklayın....


(Haber: Feyzullah Taş) -  Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen program Kur’an tilaveti, kaside merhaba etkinliği ile başladı. Burada bir konuşma yapan Hakkari Özgür Yaşam Derneği Başkanı Şanser Kutluk, geçmişte yaşanan acıların geleceğimizi boğmasına fırsat vermeyeceğiz dedi.

kutlu-dogum-4.jpg

 

Geçmiş ile yüzleşip hatalardan ders çıkararak insanca yaşamın inşa edicileri olma çabasında olanlar olduklarını belirten Kutluk,”Başörtü, inançlar, Kürt, alevi, muhaliflik sorunları ile benzeri bunların tümünün tahammülü kültürü içersinde ve hak ettiği şekilde çözüm bulması için taraf olanlarız. Kardeş kanının dökmesine hayır diyoruz. Her insan her halkın insani ve ilahi olan her hakkı kimseye minnet etmeden insanca yaşaması için mücadele etmesin mesuliyet olduğuna inanıyoruz. Renk ve dil Allah’ın ayetleridir. Her renk ve dil özgürce yaşamak ve yaşatılmak için kimsenin minnetine mecbur değildir,. İnsani ve ilahi olan hakları yaşamak ve yaşatmak her inananın erdem sahibi insanın mesuliyetidir” dedi.

kutlu-dogum-2.jpg

 

 Konferansa konuşmacı olarak katılan Şemdinli imalarından Haşım Doğan ise, “Peygamberimiz (s.a.v)in hayatından örnekler vererek detaylı bilgiler verdi. Daha sonra sahne alan tanınmış sanatçı Muzaffer Gürler, Kürtçe olarak kalabalığa seslenerek katılım gösterenlere teşekkür edip Allah’ın rahmeti sizin üzerinizde olsun dedi.

kutlu-dogum-3.jpg

 

 İLAHİ KONSERİNE BİN 500 KİŞİ KATILDI

Yaptığı Kürtçe konuşmasının ardında bir birinden güzel Kürtçe ilahiler seslendiren sanatçı Muzaffer Gürler’i salondaki kalabalık ise alkışlarla destek verdi. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı salonda yer bulamayanların bazıları sahneye getirilen sandalyeleriİ üzerine otururken bazıları ise ayakta kaldı. Kadın çocuk, yaşlı genç binlerce kişinin katıldığı program büyük ilgi gördü. Programa katılan davetlilere ise Özgür Yaşam Derneği tarafından Kura’nı kerim ve gül hediye edildi.

kutlu-dogum-5.jpg

kutlu.jpg

kutlu-dogum-1.jpg

Bu haber toplam 6022 defa okunmuştur
  • Yorumlar 29
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim