• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 26 °C

Lice olayları ikinci gününde

Lice olayları ikinci gününde
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde meydana gelen olayların protesto edildiği Hakkari’de olaylar ikinci gününe girdi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde kalekol protestosu sırasında çıkan olaylarda iki kişinin hayatını kaybetmesiyle birlikte başlayan protestolar bir çok ilde devam ederken, Hakkari’de ise olaylar ikinci gününe girdi. Önceki gün Yeni Mahalle’de bulunan Fatin kışlasına Molotof kokteyli ile saldıran Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri akşam saatlerinde eylemlerini sürdürdüler.

Akşam saatlerinde bir araya gelen YDG-H üyeleri eylem hazırlıklarını tamamladıktan sonra ellerindeki Molotof ve patlayıcılarla yürüyüş halinde Çevri Yolu üzerindeki caddeye yönelerek burada barikat kurdular. Kendilerine müdahale eden zırhlı araçlara ise Molotof kokteyli, ses bombası ve taşlarla karşılık verdiler. Atılan Molotoflardan ise zırhlı araçlar son andan kurtulmayı başardı.

Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Keklikpınar ve Biçer mahallesinde gece geç saatlere kadar devam eden olaylarda polisin aşırı gaz bombası kullanması sonucu birçok mahalle sakini etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Evine gaz bombası atılan ve çocukları ile birlikte hastanelik olan Meya-Der Hakkari Şubesi Başkanı Ramazan Elmas, hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunarak polisin mahallede orantısız gaz kullandığını ifade ederek evine ise kasıtlı olarak gaz bombası atıldığını iddia etti.

BAŞKAN VE ÇOCUKLARI HASTANELİK OLDU

 Elmas,”Daha olaylar olmadan önce evlerimizin önünde bekleyen zırhlı araçlar vardı. Bende kendilerine buradan beklenmenin bir anlamı yok dedim. Bana bu mahallenin sorumluluğunu kabul ediyorsan biz çekiliriz dediler. Bende bunu kabul etmedim. Siz buradan çekilen bakın kimse yok dedim. Çekilmediler kendilerini gençlerin odak noktası haline getirdiler.

Daha sonra da bana el kol hareketi edip direk olarak benim evimin camlarına gaz bombaları ile saldırdılar. Açıkça beni hedef gözetlediler. Eve isabet eden gazlardan dolayı ben ve çocuklarım hastanelik olduk. Çocukları bir saat boyunca solunum cihazına bağladık. Orantısız bir şekilde gaz kullandığı için sadece ben değil mahallede bulunan yaklaşık 2 bin kişi etkiledi. İnanılmaz derecede gaz kullanıldı. Bu çocuklar bu orantısız gazı hak etmiyor” dedi.

Olaylar sırasında evine gaz bombası isabet eden 7 nüfuslu Harun Demiralp ailesi ise adeta ölümden döndü. Atılan gazdan dolayı canlarını zor kurtardıklarını belirten Demiralp ailesi evin halısına yapışan gaz bombası kapsülünü göstererek evlerinin yanmaktan son andan kurtulduğunu söyledi.

Hakkari'de devam eden olaylarda ise 17 yaşındaki S.Ö., isimli gencin polisler tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Hakkarihabertv.com

meya-der-1.20140609120410.jpg

meya-der-3.20140609120418.jpg

meya-der-4.20140609120426.jpg

 

Bu haber toplam 4512 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim