• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Lice'de yaşamını yitirenler var

Lice'de yaşamını yitirenler var
Lice olayında hayatını kaybedenlerin kimlikleri ise Ramazan Baran ve Baki Akdemir olarak açıklandı.

Amed Milletvekili Nursel Aydoğan, yaşanan saldırıda biri kadın 2 kişinin öldüğünü açıkladı. Yaşanan saldırıda öldürülen bir kişinin halen bölgede bulunduğunu kaydeden Aydoğan, "Sivil halkın barış konusundaki ısrarını ortaya koyan bir eylem.

Şimdi bu barış için, çözüm için yapılan bu eyleme tahammül gösterilmiyor, bu kadar tahammül gösterilmeyen bir durumda valiyi arayıp, bu konu ile ilgili bakanlıkları aramamıza gerek yok.

Her şey açık, ortada. Çünkü yaşanan şahadetler her şeyin özeti" şeklinde konuştu. Saldırının yapıldığı Abalı bölgesinden haber alınamazken, çok sayıda yaralının bulunduğu ve ölü sayısının ise 3 olduğu iddia ediliyor.

Ayrıntı (2)

Lice'de çıkan olaylarda vurularak ağır yaralanan ve Dicle Üinversitesi Hastanesi'ne kaldırılan 24 yaşındaki Ramazan Baran, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Lice'de yaşanan olaylarda 1 asker ile 1 kadının da yaralandığı ve hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

Ayrıntı (3) ANF: ÖLÜ SAYISINI 4 OLARAK AÇIKLADI

Lice’de kalekol, karakol ve baraj inşaatına karşı 15 gündür eylemde olan halka asker, polis, TOMA ve gaz bombaları ile saldırdı. Askerlerin kitle üzerine gerçek mermilerle ateş açması sonucunda en az 4 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. 

Askerlerin saldırısı sonucunda yaşamını yitirenlerden birisinin isminin Ramazan Baran olduğu öğrenildi. 24 yaşındaki Baran'ın yaralı olarak getirildiği Dicle Üniversitesi'nde yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Dicle Haber Ajansının bildirdiğine göre saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden birinin 50 yaşlarında bir kadın olduğu haber veriliyor. Hayatını kaybettiği bildirilenlerin cenazelerine ulaşmak için Lice'de halk el fenerleriyle çatışmanın yaşandığı bölgeye gitmiş durumda. 

Yaşanan saldırıda öldürülen bir kişinin halen bölgede bulunduğunu kaydeden Amed milletvekili Nursel Aydoğan, "Sivil halkın barış konusundaki ısrarını ortaya koyan bir eylem. Şimdi bu barış için, çözüm için yapılan bu eyleme tahammül gösterilmiyor, bu kadar tahammül gösterilmeyen bir durumda valiyi arayıp, bu konu ile ilgili bakanlıkları aramamıza gerek yok. Her şey açık, ortada. Çünkü yaşanan şahadetler her şeyin özeti" şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI....

Diyarbakır Valiliği, Lice'de meydana gelen olaylar ilgili yaptığı yazılı açıklamada bir kişinin öldüğünü biri asker 2 kişinin de yaralandığını belirtti. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: '07.06.2014 günü saat 18.00 sıralarında Diyarbakır - Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yapılan silahlı saldırı sonucu, çıkan çatışmada 2 saldırgan yaralanmıştır.

Askeri helikopter ile Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan saldırganlardan 1'i yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Diğer saldırgan ve yaralanan 1 askerin tedavisi sürmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca konu idari yönden de takip edilmektedir.'

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4907 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim