• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Manisa'da 300 işçi mahsur kaldı

Manisa'da 300 işçi mahsur kaldı
Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında trafo patlaması sonucu yangın meydana geldi. 200-300 işçi mahsur kalırken hastaneye kaldırılan 20 işçi öldü.

CHP SOMA’YA HEYET GÖNDERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), özel sektöre ait kömür ocağında çıkan trafo patlaması sonucu bir işçinin hayatını kaybetmesi, çok sayıda işçinin de ocakta mahsur kalması üzerine Soma'ya heyet gönderdi.

Video İzlemek İçin Tıklayın............................

Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu, ve Alaatin Yüksel'den oluşan heyet, patlamanın meydana geldiği ocakta incelemeler yapacak.

BAKAN YILDIZ, SOMA'YA HAREKET ETTİ

Soma Eynez’de bir kömür madeninde elektrik trafosunun patlaması sonucu çıkan yangın üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, olay yerine hareket etti.

Soma Eynez mevkiisindeki bir kömür madeninde elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın çıktı. 200'e yakın işçinin madende mahsur kaldığı bildirildi. Bunun üzerine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, Soma'ya doğru hareket ettiği kaydedildi.

TÜRK KIZILAY’I BÖLGEYE GİDİYOR

Türk Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir kuruluşa ait olan maden ocağında meydana gelen trafo patlamasının hemen ardından harekete geçen Türk Kızılayı, bölgeye bir öncü araç ve 5 kişilik uzman personel gönderdi. Kan ihtiyaçları içinde Kızılay Bölge Kan Merkezi alarma geçirildi” denildi.

Patlamaya bağlı olarak işçilerin yaralandığı ve mahsur kaldığı bilgisini alan Türk Kızılayı Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi’nin alarm durumuna geçtiğinin bildirildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

“Türk Kızılayı Manisa Şubesi yetkilileri de yerel yöneticilerle görüşerek ihtiyaç tespiti yaptı. Kızılay’a bağlı bir öncü araç ve 5 uzman ekip, olayın hemen sonrasında bölgeye hareket etti. Yaralı işçilerin tedavileri için gerekli olabilecek kanın tedariği konusunda ise Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi hazırlıklarını tamamladı. Çalışmalar Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi, Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Türk Kızılayı şubeleri tarafından takip ediliyor.”

Edinilen bilgiye göre, Soma Eynez mevkisindeki bir kömür madeninde elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın çıktı. İşçiler ve itfaiye ekibinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın sırasında bazı işçiler dumandan etkilendi. İlk belirleme göre 4 işçi ambulanslarla Soma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.  200-300 işçi mahsur kalırken hastaneye kaldırılan 20 işçi öldü.

 

Bu haber toplam 2569 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim