• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

MEZARLIKLARIMIZ BAKIMA ALINIYOR!

Hakan Taş

Milli Eğitim Müdürlüğümüz ARGE ve Proje Birimi tarafından yürütülen ERASMUS Projeleri kapsamında Hakkari Evi’nde kahvaltıda buluşuyoruz.

Toplantıya Valimiz İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Berat Kasımoğlu, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve ilimizde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcisi arkadaşlarımla birlikte iştirak ettik.

Valimiz Akbıyık, her zamanki gibi şık ve neşeliydi. Zapsuyu renginde takım elbisesi, sol yakasında Türk Bayrağı rozeti,  baharı andıran desenli  kıravatı ile kahvaltıya oturdu.

44 aydır ilimizde görev yaparak Cumhuriyet tarihinin en uzun süre görev yapan vali rekorunu kırdı. Yatırım ve projelerine sürekli değinerek yazıyoruz ve sizlerde zaten takip ediyorsunuz. Yine 44 aya sığdırdığı tüm hizmetleri gururla tekrarladılar. Hakkari’ye sevdalı bir vali ama Hakkari’de kira pahalılığından şikayetçi bir vali…

Sayın Valimizin kahvaltıya tat katan hoş sohbetinde mezarlıklarımız ile ilgili açıklaması ilgimi farklı çekti. Çünkü ben mezarlıklarımız konusunda en çok sitem içeren yazılar kaleme alan kişiyim. Vali Akbıyık; “Mezarlıklarımızı yakında bakıma alacağız. Manevi değerlerimizi de koruyarak gereken yapılacaktır” dedi.

Bende sayın valimize tüm mezarlıklarımızın dolu oluşunu, yeni bir şehir mezarlığına ihtiyaç duyulduğunu aktardım. Beklediğim yanıt hızlı ve hazır geldi; “Hakkari’mizde ne yazık ki yer yok”..

İlimizde birçok kamu kurumu için de acil yer ihtiyacı var ama temin edilemiyor. Devlet hazine malı yani bedava arsa arıyor. Sanayi sitesi için Otluca düşünülürken, yer sorununun büyük sıkıntı olduğuna vurgu yapıldı.

Kahvaltı toplantısında Hakkari ile bütünleştiğini ve Hakkari’de olmaktan mutlu olduğunu haykıran Akbıyık, eğitim seferberliğini başlattıklarını, Avrupa’ya öğretmen ve öğrenci gönderdiklerini, yatırım ve başarılarımızla gündem olduğumuzu, kısacası “Hakkari’de Hayat Var” dedi. 

Vali Akbıyık “Hakkari’de Hayat Var” diyorsa bende bir Şair olarak “Hakkari Benim Sevdam” dedim ve milli şiirimizi paylaştım. Sofrada otlu peynir, siyabo, yoğur, yumurta olsa da hepimizin beyninde ve yüreğinde Hakkari sevdası vardı. 

Bilal Gür, zarif ve inceliğiyle kahvaltıda ağırladığı protokol ve basına eğitimde ne durumda olduğumuzu, başarı ibremizi yükselterek çok iyi durumda olduğumuzu belirtti. Eğitimde başarımız GÜR’leşiyor…

Bu yazı toplam 1676 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim