• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

MHP İL KONGRESİNDEN NOTLAR!

Hakan Taş

Milliyetçi Hareket Partisi 3.Olağan Kongresi için HATSO Konferans salonuna doğru hareket ediyoruz. Başkan Fatih Öztepe bizi kapı girişinde güler yüzle karşılıyor. Cumhur ittifakı ortakları olan Ak Pari il teşkilatı tam kadro kongrede yerini alıyor. Her partiye eşit mesafede olan, herkesin iyi ve kötü gününde yanında olan Aşiret Lideri Fatih Keskin de davetli olduğu MHP’nin toplantısında protokolde yerini alıyor.

FAALİYET RAPORU!

Mali ve faaliyet raporu okunmadan oylamaya sunuldu ve çoğunluğun el kaldırmasıyla kabul edildi. Yani olmayan, okunmayan, yangında kaybolan faaliyet raporu için oylama yapıldı ve bu detay bana ilginç geldi.

FATİH ÖZTEPE!

Partinin yeni başkanı Fatih Öztepe’yi doğrusu çok tanımıyorum. İlk kez bu yıl tanıdım ve gördüm. Salonu dolduran çok kişi benim gibi kendisini yakından tanımak istedi. Nasılsa kürsüde duygularını dile getirerek kendisini tanıtır, üslup, duruş ve düşüncelerinden biraz tanırız diye düşündük ama yanıldık. Kısık sesiyle sadece hoş geldiniz dedi.

FATİH ÖZBEK!

Babası Fevzi Özbek, en zor dönemde parti ve dava için hayatını hiçe sayarak partiye sahip çıktı. Devamında oğlu Fatih Özbek bayrağı devir aldı. MHP Genel Merkezi onun ve babasının tüm emeğini bir çırpıda silerek görevden aldı. Sayfalar dolusu notlarla kürsüye çıktı ama MHP İzmir Milletvekili Tamer Osman Ağaoğlu, henüz sahneye çıkmadan Fatih ÖZBEK’e uyarı yaparak konuşmasını çok kısa kesmesini istedi. Oysa ki halkın, Özbek’ten açıklama beklediği hususlar vardı. Bu aşamada söylem ve düşünceleri önemliydi. Saygıda kusur etmedi, sayfalar dolusu notlarının sadece sonuç bölümünü iki dakikaya sığdırıp kürsüden indi.

ISPARTA MİLLETVEKİLİ!

MHP Isparta Milletvekili Basri Sönmez, artık beynimizdeki ön yargıları yıkma zamanı geldi diyerek sözlerine şunları ekledi; “Yüksekova’da şunu gördüm, PKK ve siyasi uzantıları biz Kürt halkının hakkını savunuyoruz diyorlardı. Bence tam tersine yıllardır Kürt kardeşlerimizin hakkını gasp etmişler”…

BAHÇELİ’NİN MESAJI!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sayfalar dolusu mesajı dikkat çekti. Hakkari il kongresiydi ama Hakkari’li başkanlar konuşmadı veya konuşturulmadı ama konuk milletvekilleri zaman ve süre hesabını yapmayarak uzun uzun konuştular. İki “FATİH” başkanın toplam konuşmaları üç dakika sürdü.

Kısacası MHP il kongresi bana göre sönüktü. Başkan Fatih Öztepe’yi iyi tanımıyoruz. Yani hiçbir geliş gidişimiz ve sohbetimiz olmadı. Seçim öncesi kongre bahane edilerek daha geniş bir açıklama ve sunum bekliyordum. Siyasetin mayası ilgi, sevgi, dayanışmadır. Umarım başkan Öztepe, bu eksikleri örterek sosyal ilişkilerini gözden geçirir.

Parti yönetimi belirlendi, toplu resim çekildi, beynime aldığım notlarla sessiz sedası kongre toplantı salonundan ayrıldım. Fatih Öztepe’ye ve yeni yönetimine başarılar diliyorum.

Bu yazı toplam 1582 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim