• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

MHP`NIN OHALI İSTEMESİ ÜZÜNTÜ VERİCİ

MHP`NIN OHALI İSTEMESİ ÜZÜNTÜ VERİCİ
Hakkari'deki sivil toplum örgütü MHP'nin ohalı yeniden gündeme getirmesinin üzüntü verici olduğunu belirttiler.

 YÖRE HALKI BARIŞ VE KARDEŞLİKTEN YANADIR

 Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, bu yöreye yeniden ohalın gelmesi bizim açımızdan dez bir avantaj olduğunu söyledi. Arslan,”Bunu hiçbir zaman bir avantaj olarak yorumlamamız mümkün değildir. Bizim yöre halkı barıştan ve huzurdan yana, hareket ederken çabalarken MHP'nin kalkıp yöreye ohalı yeniden istemesi üzüntü verici bizi üzen bir durumdur. Biz bu duruma kesinlikle karşıyız olmamalıdır. Çünkü yörede yaşananlar zaten ortada biz artık bu halkın huzurlu bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Can kaybının olmamasını istiyoruz. İnsanların köylülerine yaylalarına her tarafa gidip gelmelerini isterken MHP'nin ohal için diretmesi üzüntü vericidir. Yöre halkı olarak biz buna karşıyız” dedi.

 

MHP'NİN ÖNERİSİ KABUL EDİLECEK DEĞİL

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, yaklaşık olarak bölgede 30 yıla yakındır bir çatışmalı ortamın var olduğunu belirtti. Akbulut,” Bu anlamda zaten 25 yıldır ohalla yönetilin bir bölgede yaşıyoruz. Ohalle bu sorunun çözülmediği açıkça görülmektedir. MHP'nin bu önerisi kabul edilecek bir durum değildir. Bu çatışmalı sürecin biran önce bitmesi açısından demokratik adımların atılması gerektiğine inanıyoruz. Operasyonların durması gerektiğine inanıyoruz.. Özelikle şuanda demokratik çerçevede ve ortamda siyaset yapan BDP'yle görüşülüp bu sorunu çözülebileceğine inanıyoruz. Ohal kesinlikle çözüm değildir. Ohal Türkiye'ye tekrar bir 30 yılı geri getirecektir. Tekrar faili meçhul cinayetler yaşanacak. Kayıplar yaşanacaktır.Türkiye'nin de bunu kaldıracağına inanmıyoruz. İnsan Hakları Derneği olarak da ohalın demokratik ve özgürlük hakları kısıtlayacağı inancıyla böylesi bir şeyi desteklemiyoruz, bunu doğru da bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

 

 HAKKARİ İKİNCİ OHALI  KALDIRAMAZ

 Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa'da, şuanda zaten içinde bulunduğu durumun tam ohal durumu olduğunu söyledi. Daha önce'de Hakkari'nin ohalle yaşadığını belirten Akboğa,”Şuanda zaten ohal mevcuttur. Neden diye soracak olursanız. buradan Van iline gidene kadar 7 ayrı noktada arama ve kimlik sorgulaması var. Akşamları çıkamıyoruz gezemiyoruz can güvenliğimiz yok. Tekrar yeniden ohalın gelmesi zaten bu kentin artık ohalı kaldıracağına sanmıyoruz. Halk olarak esnaf odası olarak da buna karşıyız ve yana değiliz. Bizim önerimiz' de biran önce ülkeye barışın gelmesi insanların artık ölmemesi, annelerin ağlamaması'dır” dedi.

 

 MHP KÜRTLERİ BİTİREMEZ

Bazı vatandaşlar ise, yöre halkının zaten bir baskı altında olduğunu belirterek, ohalın yöre halkını daha kötü bir duruma sürükleyeceğini belirttiler. Yöre halkının kanın dökülmesinden yana olmadığı barış ve demokrasi istediklerini belirten, vatandaşlar, ne kadar baskı olursa o kadar olaylar büyür ve sıkıntısını biz yaşarız dediler. Vatandaşlar,” MHP ohalle Kürtleri bitiremiz. Kürtler her zaman olduğu gibi şimdi'de barış ve kardeşlikten yanadır. Ohalın gelmesi yöreyi 30 yıl daha geriye götürecektir” şeklinde konuştular.

 

Bu haber toplam 1933 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim