• BIST 9530.47
  • Altın 2484.461
  • Dolar 32.5066
  • Euro 34.8549
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Müdür Gür'den ilköğretim haftası mesajı

Müdür Gür'den ilköğretim haftası mesajı
Hakkari İ Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, 2022-2023 eğitim öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Yeni bir eğitim- öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftanın coşkusu ve heyecanıyla sizleri saygıyla selamlıyorum dedi.

Müdür Gür mesajında," İçinde bulunduğumuz hafta, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yeni eğitim-öğretim yılının başladığı, öğrencilerimizin ikinci yuvalarına kavuştuğu ve öğretmenlerimizin hasret giderip, velilerimizin ise tatlı bir telaşa kapıldığı ilk haftadır. İlimizde; 357 okul, 82.000 öğrenci, 4.749 maarif ordumuzla birlikte bu heyecana ortak oluyor ve sınıflarımızın kapılarını binlerce öğrencimize açıyoruz.

Geleceğe doğru bu yürüyüşümüzde, eğitimi en öncelikli meseleleri olarak gören Sayın Valimizin himayelerinde, tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış, yaz dönemi boyunca okullarımızın tadilat ve onarımı yapılmış, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İl merkezi ve dört ilçemizde, 1.130.000 adet kaynak kitap ve ders kitapları, devletimizin imkânları sayesinde, eksiksiz bir şekilde öğrencilerimizin masalarının üzerine konulmuştur.

Sevgili Öğrencilerimiz; biliniz ki sizler, memleketimizin umudu ve istikbalisiniz. Bu önemden hareketle, düzenli ve disiplinli çalışmalı, kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz. Ailenize, vatanınıza ve milletinize hayırlı birer insan olarak yetişmeniz için kendine güvenen, sorumluluklarının bilincinde, insanları seven, millî ve manevi değerlerine sahip çıkan, çalışkan, dürüst ve adaletli bireyler olmanız şarttır.

Unutmayın ki eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı, aileleriniz ve aziz milletimiz için kıvanç vesilesi olacaktır. Gözlerinizde, okula başlamanın heyecanını, sevincini, ışıltısını görüyor, bu ışıltıyı hiç kaybetmemenizi diliyorum. Yolunuz aydın, bahtınız açık olsun.

 Değerli Veliler; sizler, çocuğunuzun ilk mektebi olan ve gelecekleri için sağlam temellerin atıldığı, nezih, temiz ve iletişime açık aile kurumunun öğretmenlerisiniz. Yeni eğitim metotlarının gereği olarak, çocuğunuzun daha verimli yetişmesi için öğretmenlerle sürekli iletişim içinde olmalı, her alanda yükselen bir değer olan ilimizin, eğitimde de layık olduğu daha büyük başarılara ulaşma yolculuğunda, öğretmenlerimize destek olmaya devam etmelisiniz. Sizlerin desteğinizi yanımızda görmekten mutluluk duyacağız.

Sevgili Meslektaşlarım; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk bir sözünde şöyle diyor: “İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır.” Bizler, anne baba olmanın ötesinde yüksek bir farkındalık ve bilinç gerektiren bir mesleğe sahip toplumun mimarlarıyız.

Çocuk, zarif dokunuşlarla ileriye taşınan, daima ilgi ve sevgi bekleyen nazlı bir çiçektir. Onun için öğrencilerimizi her anlamda yetiştirerek bahçemizi donatmalıyız. Değerli şairimiz Nuri Pakdil’in ‘İnsanı kalbinden tutamadınız mı, kayıp gider ellerinizden!’ sözünü hiç aklımızdan çıkarmamalı ve öğrencilerimizi zihnen eğitirken, kalplerine de dokunabilmeliyiz.

Mevlana’nın; “Çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil, yağmurlardır,’ düstûru ile milli ve manevi değerlerine bağlı, vatan, millet ve bayrak sevgisini özümsemiş bir nesil yetiştirme noktasında gerekli gayreti ve hassasiyeti göstereceğinize eminim. Ülkemizin geleceği için göstereceğiniz çabaya şimdiden teşekkür ediyorum.

 Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen M.Kemal Atatürk başta olmak üzere,görevleri başında şehit olmuş tüm şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diler, yeni eğitim-öğretim yılının, milletimize hayırlar getirmesi temennisiyle, tüm paydaşlarımızın “İlköğretim Haftası”nı kutluyorum" ifadelerini kullandı. Hakkarihabertv.com

 

 

Bu haber toplam 730 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim