• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Müdür Gür'den "LGS Mesajı"

Müdür Gür'den "LGS Mesajı"
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, 05.06.2022 Pazar günü, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak olan sınavla ilgili bir mesaj yayınladı.

 05.06.2022 Pazar günü, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak olan sınavın ardından, 8. sınıf öğrencilerimiz, bir üst eğitim kademesi olan ortaöğretim kurumlarına geçiş yapacaklar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, il geneli 102 okulumuzda sınava girecek olan 5.204 öğrencimizin sınav sürecini başarıyla geçirebilmeleri için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.  

Değerli öğrencilerimiz; Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak olan merkezi sınavda, elinizden gelen gayreti göstererek hedefinize ulaşacağınıza inanıyorum.

Okulöncesi, ilkokul ve ortaokulun ardından kendinizi daha da geliştirebileceğiniz ve içinde birçok farklı yaşantıları barındıran lise hayatı sizleri bekliyor. Liselere geçiş sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavın ardından eğitim hayatınızın hangi yönde ve hangi lisede ilerleyeceğini belirleyeceksiniz.

Umarım verdiğiniz emeklerin karşılığını alarak istediğiniz lisede, eğitim hayatınıza devam edecek ve kariyer yolculuğunuzda önemli bir basamağı daha çıkacaksınız. Sınav öncesi, esnası ve sonrasında, sorun yaşamamanız için sınavla ilgili bazı hususları sizlere ve velilerimize hatırlatmak isterim.

Merkezî Sınav, Pazar günü ülkemizin tüm sınav merkezlerinde olduğu gibi ilimizde de birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum 11.30'da başlayacaktır.

Sözel alanda, 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika; sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum ise 80 dakika olarak uygulanacaktır. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için en geç saat: 09.00'da sınava gireceğiniz binada hazır bulununuz.

Sınava gelirken yanınızda geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurunuz. Sınav bitiminde; cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmeyi ve salon yoklama listesini imzalamayı unutmayınız.

Sayın velilerimiz; öğrencilerimizin yanlarında onlara destek olarak onların bugünlere gelmesine büyük katkıda bulundunuz. Okulöncesi, ilkokul derken artık çocuğunuz ortaokul mezunu ve hedeflerine ulaşmak için önemli bir yol ayrımından geçiyor.

Merkezi sınav puanıyla veya yerel yerleştirmeyle öğrencilerimiz, ortaöğretim kademesine devam edecekler ve önlerinde kendilerini akademik, sosyal, duygusal yönden daha da geliştirebilecekleri lise hayatı olacak.  Bu süreçte de sizlerden beklentimiz, öğrencilerimizin en büyük destekçileri olmanızdır.

Bu vesile ile tüm öğrencilerimize, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak olan merkezi sınavda, hedeflerine ulaşabilmeleri temennisiyle başarılar diliyorum" dedi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 802 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim