• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Muhteşem asker gecesi

Muhteşem asker gecesi
Hakkari’de 1990/4 tertip asker adayları için düzenlenen asker gecesi renkli görüntülere sahne oldu.


FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Hasan Korkmaz isimli esnaf, vatani görevini yapmaya gidecek olan 1990/4 tertip yeğeni Mahsum Korkmaz ve arkadaşları için görkemli bir gece düzenledi. Pehlivan Mahallesi'nde yapılan geceye çok sayıda asker adayı, aileleri ve mahalle sakinleri katıldı. Asker adayları ve beraberindekiler yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde eğlendiler. Değişik oyunlar sergileyerek coşan asker adayları, gece geç saatlere kader eğlendiler.

Havai fişeklerin peş peşe patlatıldığı ve büyük halayların çekildiği gece, yöredeki aşiret düğünlerini aratmayan görüntülere sahne oldu. Asker adayı olan arkadaşlarını omuzlarına alan kalabalık genç grubu, bir birinden güzel esprileri ile geceye renk kattılar.

Asker adayı Mahsum Korkmaz'ın annesi, oğluna sarılarak gözyaşlarına hakim olamazken yakınları da tek tek asker adayına sarılarak hasret giderdiler. Geceyi düzenleyen Hasan Korkmaz ise, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek, asker adayı yeğeni ve arkadaşlarına şimdiden hayırlı teskereler diledi.

Acemi birliğini İzmir'in Foça ilçesinde yapacak olan Mahsum Korkmaz ise, kendilerine muhteşem bir gece düzenleyen amcası Hasan Korkmaz da, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm arkadaşları ve mahalle sakinlerine teşekkür etti.
Bölgedeki olaylardan dolayı bir süreden beridir yapılmayan asker gecelerinin ilk defa yapılması kentte sevinçle karşılandı. Yapılan ilk asker gecesinin diğer asker yakınlarına da örnek olacağını belirten vatandaşlar, bunun devamının ileriki günlerde geleceğini ifade ederek, 6 yıl aradan sonra ilk defa asker gecesi düzenleyen Korkmaz ailesine teşekkür ettiler.
asker-gecesi-h-1.jpg

asker-gecesi-h-3.jpg

asker-gecesi-h-2.jpg

asker-gecesi-h-4.jpg

asker-gecesi-h-5.jpg

 

Bu haber toplam 5796 defa okunmuştur
  • Yorumlar 16
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim