• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Ne Türk nede Kürt olmesin

Ne Türk nede Kürt olmesin
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle bölgedeki köylerini boşaltan vatandaşlar, ilçe merkezine yerleşti.

Haber: Erkan Çapraz- Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 13 Temmuz’dan beri süren çatışmalar nedeniyle ilçeye bağlı Bağlar köyüne bağlı Çem mezrası ile Günyazı köyüne bağlı Yukarı Yiğitler, Aşağı Yiğitler ve Orta Mahalle'de yaşayan vatandaşlar göç ederek bir kısmı Derecik’e bir kısmı da Şemdinli ilçe merkezindeki yakınlarının yanına yerleşti. Göç eden aileler için kriz destek masası oluşturduklarını belirten Şemdinli Belediye Başkanı Av. Sedat Töre şuana kadar göç edip Şemdinli'deki akrabalarının yanına yerleşen aile sayısının 30'a ulaştığını belirtti.

semdinli-1.20120803143531.jpg

"YAŞADIĞIMIZ DRAMI KİMSE ANLAYAMAZ"
Her gün bombalanan bölgede zor günler yaşadıklarını belirten köylülerden Viyan Bedük, "Göç etmek zorunda kaldık. Günlerce çok zor durumlar yaşadık. Yaşadığımız dramı kimse anlayamaz. Göç edip geldik ama yanımızda bir şey getiremedik. Çocuklarımızın elbiselerini bile alamadık. Hayvanlarımız ahırlarda kaldı. Her gece bir akrabanın evine gidiyoruz. Çocuklarımız köyü özlüyor. Bu savaşın artık durmasını istiyoruz. Barış istiyoruz. İki taraftan da canımız yanıyor. Artık bu kan akmasın" dedi.
Köylerinden göç etmek zorunda kaldıklarını belirten köylülerden Rahim Kaplan ise, "Bulunduğumuz yerden 3 mahalle göç ettik. Bağ bahçe ve köylerimizi olduğu gibi bıraktık. Bulunduğumuz yerde dağlar bombalandı. Tüm bu hava hareketliliğine bakılırsa burada büyük bir savaş var. Ormanlarımız hepsini ateşe verdiler. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Hiçbir yetkili bugüne kadar halimizi sormadı" dedi.

semdinli.jpg

"ARTIK ORADA YAŞAYAMAZDIK"
Yaşadıkları yerin çatışma bölgesine çok yakın olduğunu ifade eden köylülerden Niyazi Bedük ise yaşadıklarını "Orada artık yaşayamazdık. Göç etmek zorunda kaldık. Çatışmalar da devam ediyor. Şu an için geri dönmemiz mümkün görünmüyor. Hayvanlarımızın hepsi köyde kaldı. Ancak canımızı kurtarabildik" şeklinde anlattı.

semdinli-2.20120803143634.jpg

"NE TÜRK NE DE KÜRT ÖLMESİN"
Muzaffer Bedük ise, "Tüm dünya halimizi görüyor. Ne Türk, ne de Kürt hiç kimse ölmesin. Bombalanmayan yer kalmadı. Biz artık barış istiyoruz" dedi.
Bombardıman nedeniyle köylerinden göç ettiklerini ifade eden Makbule Turan da, Şemdinli’de tanıdıkların evinde kaldıklarını ve çatışma nedeniyle çocuklarının çok kortuklarını belirtti. Turan, göç ederken yanlarında giyecek bir şeyler almadıklarını ve bu nedenle sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

Bu haber toplam 5558 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim