• BIST 10544.71
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Newroz’da hırsız show

Newroz’da hırsız show
İlimizdeki Newroz etkinlikleri için belirlenen günde yağmura rağmen herkes Merzan Mahallesi Koşarlar semtine akın etti.

İlimizdeki Newroz etkinlikleri için belirlenen günde yağmura rağmen herkes Merzan Mahallesi Koşarlar semtine akın etti. Evler resmen boşaldı. Programı izlemek için güvenlik güçleride alana akın etti. Boşalan şehir merkezi hırsızlar için kaçırılmaz fırsat oldu.

Hırsız dediğimiz kişi veya kişiler eş zamanla çeşitli mahallelerde tespit ettikleri evlere daldılar. Yılmaz Erdoğan'ın organize işler filmini andıran bu şebeke günler öncesi plan yapmış olmalılar ki ellerini kollarını sallayarak rahatça birçok eve dalmışlar. Ev sahipleri newroz bayramı etkinliklerinde halay çekerken hırsızlar onların evlerinde emellerine ulaşmakla meşgul idiler.

Bu kadar çirkin bir davranış daha olamaz. Newroz programı gününde yaklaşık on ev soyuldu. Kimisi emniyete intikal edildi kimisi de edilmedi. Ülkeye, memlekete huzur barış gelsin diye milyonlarca insan emek sarf ederken, hırsızlık gibi yüz kızartıcı bir işi meslek edinip onların bu emeğini çalan kişilerin bu davranışı af edilemez.

Kapkaç ve benzer olayların yaşanmadığı tek il Hakkari'dir diye hep övünürdük. Çoğalan hırsızlık olayları can sıkmaya başladı. Kentin çeşitli yerlerinde montaj edilen mobese kameralarını taşlayarak devre dışı bıraktık. Oysa o kameralar en büyük görgü tanığı ve delildir.

Newroz ve hırsız mağdurlarından biri de kardeşimdir. Kendisi işte, eşi ve çocukları da herkes gibi Merzan mahallesine o anlamlı ve güzel etkinliğe iştirak ediyorlardı. 5 katlı binanın dördüncü katında ikamet etmekteler. Birinci katta annem ve babam vardı. Binaların iç içe girdiği, kedi miyavladığında herkesin görebileceği bir yerleşim birimi. Çilingircinin bile zor açabileceği çelik bir kapı. Ve buna rağmen kapı açılmış, ev darmadağın edilmiş ve birçok eşya çalınmış. Eş zamanlı olduğu için aynı saatlerde değişik mahallelerde aynı hırsızlık olayı devam etmiş.

Önümüzde yerel seçimler var, düğünler var. Kimse evinde sabit oturacak değil. Halkın sokağa döküldüğü ve evlerin boşaldığını fırsat bilen hırsızlar bu alışkanlıklarını sürdürmesinler diye hem Emniyet Müdürlüğünü hem de tüm halkımızı uyarıyorum. Biri bizi gözetliyor misali hırsızlar evimizi ve bizi gözetliyor. Aman onlara fırsat vermeyelim ve dikkatli olalım...

Bu haber toplam 4354 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim