• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Öcalan serbest bırakılsın

Öcalan serbest bırakılsın
Hakkari'de, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) 15 Şubat Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümünü protesto etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.
Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat nedeniyle düzenlenen yürüyüşe Hakkari ve Yüksekova ilçesinden çok sayıda vatandaş katıldı. Altay Caddesi üzerinde bulunan BDP binası önünde toplanan kalabalık, burada ellerindeki posterler ve değişik pankartlarla yürüyüşe geçti.
 
video-galeri.20110227163236.gif
 
Yürüyüş boyunca güvenlik güçleri ise caddelerden uzak köşelerden olası olaylara karşı yoğun güvenlik önlemleri aldı. Cumhuriyet Caddesi üzerinden başlayan yürüyüş Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde son buldu. Burada konuşan DÖKH Kadın Meclisi Üyesi Perihan Kahraman, Kürt halkının 35 yılda büyük bedeller vererek özgürleşme mücadelesi içine girdiğini söyledi.
 
Kahraman, “Bu ağır bedellere rağmen hareketimiz kendisini üretmesini ve yoluna kararlı bir şekilde devam etmesini bilmiştir. Çok iyi bilinmelidir ki bu hareketin öncüsü ve toparlayıcısı Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'dır. Biz kadınlar şunu çok iyi biliyoruz ki, bugün AKP hükümeti eğer İmralı Adası’na gidip Önder Apo ile görüşüyorsa, bu 15 Şubat komplosundan sonuç alındığının göstergesidir.
 
Biz Kürt kadınları olarak, Önderimiz Sayın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını, barış sürecinin sağlıklı yürütülmesinin temel koşulu olduğunu düşünüyoruz. Bu komplo ile kararttığınız 15 Şubat gününü biz Kürt kadınlar öncülüğünde tüm halkımızla birlikte önderliğimize sahip çıkarak bugün ve yarını yine önderliğimizle aydınlatacağımızı bütün kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Yürüyüşe BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Hakkari Belediye Başkan adayı Dilek Hatipoğlu, parti yönetimi ile Hakkari ve Yüksekova ilçesinden çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan basın açıklamasının ardından kabalık sessiz bir şekilde dağıldı. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

 
dokh-yuruyus-1.jpg
 
dokh-yuruyus-2.jpg
 
dokh-yuruyus-3.jpg
 
dokh-yuruyus--5.jpg
 
Bu haber toplam 6403 defa okunmuştur
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim