• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Öcalana Özgürlük Yürüyüşü

Öcalana Özgürlük Yürüyüşü
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl örgütü tarafından PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi düzenlediği yürüyüş, oturma eylemi ve basın açıklamasıyla protesto etti.

Parti binası önünde toplanan Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Ziro Koç, BDP Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç ve birçok kişi ellerindeki “Tecride Son Müzakereye Devam” pankartı eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Bulvar Caddesi üzerinde toplanan kalabalık burada 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

 

 Burada basın açıklamasını okuyan BDP yöneticisi Abdullah Adıyaman, Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki ağılaştırılmış tecrit 1 yılını geride kaldığını belirtti.

 

27 temmuz 2011’den beri sayın Öcalan’ın dışarı ile teması kesilmiş durumda olduğunu belirten Adıyaman,”16 şubat 1999’dan beri İmralı cezaevinde bulunan sayın Öcalan avukatları ve ailesiyle olan görüşmeleri hava muhalefeti ve koster bozuk gibi sudan bahanelerle defalarca engellenmiştir. Hatta fiziki şiddete uğramıştır. İmralı tecriti AKP’nin çözüm değil şiddet istediğinin en önemli göstergesidir. En umutsuz zamanlarda bile barışçı çözüm için öneriler getiren sayın Öcalan’a uygulanan insanlık dışı tecrit sadece insan haklarının ağır ihlali değildir.

 

Bu tecrit aynı zamanda Kürt sorununun diyalog ve demokratik çözüm yollarlının AKP tarafından kapatılmasıdır. 14 Temmuz AKP Diyarbakır mitingine izin vermeyerek alana giden milletvekillerine, belediye bakanlarına, parti yöneticilerine ve halka şiddet uygulayarak demokratik bir çözümden ne kadar uzak olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bilindiği gibi suriyedeki Kürtler yan yana yaşadıkları halkları halklarla birlikte, devlet eksenli olmayan özgürlük ve eşitlik temelinde statü sağlayan bir adım atmıştır.

 

Suriye de herkesin hamisi olma ve herkesi yönetme yaklaşımında olanların Suriye hesapları çöktü ve hesaplanan planlar tutmadı. Başbakanın söz konusu Kürtler olunca başka bir ülkenin sınırları içindeki demokratik gelişmelere bile tahammülü yoktur. Buradan bir kez daha AKP ve gülen cemaatine sesleniyoruz: bir an evvel sayın Öcalan üzerindeki tecriti derhal kaldırıp, kalıcı bir çözüm için diyalog ve müzakerelerin kaldığı erden devam etmesini, akan kanın durmasını ve anaların gözyaşlarının dinmesi sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

tecrid-1.jpg

tecrid-2.jpg

tecrid-3.jpg

Bu haber toplam 3342 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim