• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Öğrenciler son teknoloji ile eğitim görüyor

Öğrenciler son teknoloji ile eğitim görüyor
Ticaret ve Turizm Genel Müdürlüğü tarafından Hakkari'ye gönderilen 13 adet laptop ve projeksiyon cihazı gönderildi.

HAKKARİ  (İHA) - Hakkari Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sıtkı Zerek'in çabalarıyla Ticaret ve Turizm Genel Müdürlüğü'nden gönderilen 13 adet laptop ve projeksiyon cihazı okula kuruldu. Son teknoloji ile tanışma fırsatı bulan Hakkarili öğrenciler, artık kara tahta yerine bilgisayar ve projeksiyon cihazı üzerinde eğitim görecek.

ticaret-2.jpg

Ticaret Meslek Lisesi öğretmenler odasında Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut'un da katıldığı kahvaltı yemeğinde okul müdürleri ile bir araya gelen Hakkari Valisi Muammer Türker, daha sonra gelen laptopları kendi elleriyle sınıf öğretmenlerine teslim etti. Son teknoloji ile eğitim verilen bir sınıfa giren Vali Türker ve beraberindekiler, bilgisayar ve projeksiyon cihazları üzerinde verilen eğitimi dinledi. Öğrencilerle aynı sıralarda oturan Hakkari Valisi Türker, eskiden iki boyutlu olan eğitimin şimdi üç boyuta ulaştığını belirterek, "Bu son teknolojinin insan beyni üzerinde çok önemli bir etkisi var. Genç nesil,

 

yani bilgisayarı daha çok kullanan nesil, eski nesle göre bir boyut fazladan kazanmış oluyor. Yani bilgisayarı kullananlar artık soyut düşünce kabiliyetini de geliştirmiş oluyorlar. Eskiden insanların düşünme kabiliyeti çok fazla yoktu. Çünkü eğitim iki boyutluydu.

ticaret-m.jpg

 

Şimdi üçüncü boyut işin içine girince derinlemesine bir algı sistemi başlıyor. Buradan artık insanın ufkunun genişlemesi lazım. Sizlerin bu ufku kullanarak daha ileri gitmeniz lazım. Yani bizlerden, anne ve babalarınızdan daha ileri olmanız gerekiyor.

 

Bunun yolu da çok çalışacaksınız. Okuyup kazanmayı düşünüyorsanız, çalışmaktan başka çareniz yok. Devlet size bu imkanı sağlıyor, aileleriniz size bu imkanı sağlıyor, okul idareleri sağlıyor. Her sınıfa bilgisayar, projeksiyon cihazı ile artık kendinizi hayata daha iyi hazırlayacaksınız. Çıkış noktanız insandır, ferttir. Bu çabayı gösteren okul idaresine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

1.20101209123613.jpg

Bu haber toplam 4162 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim