• BIST 10267.09
  • Altın 2411.913
  • Dolar 32.3139
  • Euro 34.8106
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Öğrencilerin çamur çilesi

Öğrencilerin çamur çilesi
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı bazı köylerde taşımalı eğitim gören öğrenciler, kışın zor şartlarında okullarına gidip geliyor.

AHMET KAVAK
HAKKARİ (İHA) - Çoğu zaman çamurlu ve buzlu yollardan geçerken servis aracını itmek zorunda kalan öğrenciler, güçlükle okullarına ulaşabiliyor.

İlçenin Konur, Aktütün ve Ağaçacan köyünden gelen öğrenciler, her gün tamamı bozuk ve çamur olan 10 kilometrelik yolu katederek Dereyanı köyündeki okula ulaşıyor. Servis aracının yağışlar nedeniyle çamur deryasına dönen yolda ilerlemekte güçlük çekmesi ve zaman zaman çamura saplanması nedeniyle çocukların yol işkencesi daha da büyüyor. Yılın 4 ayı aynı çileyi yaşadıklarını dile getiren öğrenci ve köylüler, devletin yol sorununa çözüm bulmasını istiyor.

Çocuklarının çileli yolculuğundan yakınan veliler, kilometrelerce yol yürüyerek çocuklarını karşıladıklarını belirtti. Öğrencileri her gün okula götürüp getiren servis şoförü Zeydan Kaplan ise, "Asfalt olması gereken yollarımız hep çamurlu. Öğrencileri saatinde okula yetiştiremiyoruz. Araç çamurda kaldığı zaman ya traktör çağırmamız ya da öğrencilerle birlikte aracı itmemiz gerekiyor. Çocuklar bazen okula yayan gitmek zorunda kalıyor. Yollarımızın hepsi çamurludur. Yetkililerin gelip halimizi görmelerini
istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BU ÇAMUR REZALETİ İLE NASIL BAŞARILI OLALIM?
Okulun 7. sınıf öğrencisi Ayşe Sevmiş, yolların bozuk olmasından dolayı sürekli okula geç kaldıklarını belirterek, "Büyüklerimiz bizlere sürekli batıdaki öğrenciler gibi neden başarılı olamadığımızı soruyor. Bizim içinde bulunduğumuz duruma bir bakın, nasıl kazanalım? Okula gidene kadar dünyanın rezaletini yaşıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz, lütfen bizim yollarımızı yapın. 10 dakikalık yolu ancak 2 saatte gelebiliyoruz" dedi.

Dereyanı Köyü Muhtar Vekili Ömer Gündoğan ise köy yollarının yapımı için devletin onca para verdiğini ancak müteahhitlerin yolu iyi yapmadıklarını ileri sürerek, "Yolun yapımı için yeteri kadar malzeme kullanılmamıştır. En ufak bir yağışta yollarımız çamur deryasına dönüyor. Okul servislerinin öğrencileri taşıması gerekirken öğrencilerimiz servisleri iterek taşıyor. Öğrenciler bu eziyetten dolayı okullarına geç kalıyor. Konuyla ilgi yetkilileri göreve davet ediyorum" diye konuştu.

yol_nor.jpg

 

Bu haber toplam 3288 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim