• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Ögretmen ve Öğrencilerin Avrupa Yolculuğu Başladı

Ögretmen ve Öğrencilerin Avrupa Yolculuğu Başladı
Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğü,"Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim Akreditasyonları" kapsamında, yurt dışına öğrenci ve öğretmen gönderme süreçlerine başladı.
Bu kapsamda, yurt dışına gidecek öğrenci ve öğretmenlere, İngilizce kurslarının yanında, gidecekleri ülkelerin kültürleri, iklimi, yemek kültürü, tarihi eserleri vb. konularda da kurslar veriliyor. Yönetici,öğretmen ve öğrenciler, yurt dışında kendi okullarının dengi bir okulda, iki hafta boyunca eğitim-öğretim faaliyetlerine katılacak ve ilimizin eğitimine fayda sağlayacağını düşündükleri iyi uygulama örneklerini, ilimizin eğitim süreçlerine dahil edecekler.
 
Hakkâri Eğitim Ailesi'nin büyük ve güçlü bir aile olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür: "Sayın Valimizin riyasetinde, Hakkâri eğitimi adına yapılan her türlü faaliyetlerde, elde edilen bütün başarılarda, birliktelik ruhu var. İl ve ilçelerimizdeki okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm personelimiz ile birlikte başarılı bir süreç yönetiyoruz.
 
Bu istikrarlı, disiplinli ve özverili çalışmalarımızı, iki alanda, ilk defa akredite olarak Avrupa Birliği projelerine de yansıtmış bulunmaktayız. İnanıyorum ki bu azim ve gayretli çalışmalarımız neticesinde daha büyük projelere ve başarılara imza atacağız.
4-370.jpg
 
Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyon Belgesi gibi üst politika belgelerinde var olan hedefleri gerçekleştirmek için büyük katkısı olduğuna inandığımız, Erasmus+ programından, Hakkâri Eğitim Camiası olarak azami düzeyde faydalanmamız gerekiyor. Öğrenci ve öğretmenlerimiz, dil eğitimlerini almaya başladı. Öğretmenlerimiz, Erasmus+ projeleri ile yurt dışı eğitim kurumlarını ziyaret ederek yeni deneyimler kazanacaklar.Bizler, uluslararası projelerde öğretmenlerimizin özellikle yer almasını istiyoruz.
 
Eminim geri dönüşlerinizde hem kendilerine hem de öğrencilerimize katma değerler sağlayacaklar. Bilgi ve deneyim alışverişinin çok kıymetli ve değerli olduğunu düşünüyorum.İlimizde, eğitim adına ciddi bir potansiyel var,yapmamız gereken, hedefe odaklanmak,bu potansiyel ve birikimi başarıya dönüştürerek Erasmus projelerini hep birlikte daha ileri seviyeye taşımaktır.Bu anlamda, ARGE ekibimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum,"dedi.
6-164.jpg
 
Eylül ayına kadar yurt dışı hareketliliğin devam edeceğini belirten, Milli Eğitim ARGE Proje Koordinatörü Nazif Özer ise: "Akreditasyon sürecinde, tabiri caizse nefeslerimizi tutup ulusal ajanstan sonuçların açıklanmasını bekledik, çok emek verdik; artık 7 yıl boyunca AB projelerinde ayrıcalıklı sınıftayız.İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü, elde ettiği Okul Eğitimi Akreditasyonu ve Mesleki Eğitim Akreditasyonları kapsamında, yurt dışında öğrenci ve öğretmen gönderme süreçlerine başlamıştır.
index-005.jpg
 
Bu kapsamda yurt dışına gidecek öğrenci ve öğretmenlerimize, İngilizce kurslarını açtık.Okul Eğitimi Akreditasyonunda; 6 yönetici, 22 öğretmen ve 20 öğrenci; Mesleki Eğitimi Akreditasyonunda ise 15 yönetici ve öğretmen ile 30 öğrencimizi yurt dışına gönderiyoruz.
 
Kabul edilen projemiz ve program kapsamındaki diğer projeler, Avrupa Birliği tarafından eğitim kapasitesinin ve kalitesinin geliştirilmesi amacıyla desteklenmekte ve hibe sağlanmaktadır. İnaniyorum ki bundan sonra da bu alanlarda da başarılarımızı artırarak devam ettireceğiz,"dedi.
 
Aşağıda isimleri belirtilen okullardan, belli bir kontenjan dahilinde seçilmiş öğretmen ve öğrenciler, yurt dışına gönderilecek.
 
Okul Eğitimi Akreditasyonunda;
Hakkari Merkez: Milli Eğitim Müdürlüğü , Cumhuriyet Ortaokulu, Atatürk A.L., Hakkari Fen Lisesi ; Şemdinli: Cumhuriyet Ortaokulu ve Seyyid Abdullah Şemdini AİHL; Yüksekova:Toki A.L., 50.Yıl İlk/Ortaokulu, İsmet Alkan A.L. Çukurca Emir Şaban İ.H.O. ve Derecik İmam Hatip Ortaokulu
 
Mesleki Eğitimi Akreditasyonunda;
Merkez: Atatürk Mesleki ve Teknik A. L. ve M.Akif Ersoy Mesleki ve Teknik A.L. Yüksekova: Muharrem Malazgirt Mesleki- Teknik A.L.,Selahattin Eyyubi Mesleki- Teknik A.L. ve Y.Ova Mesleki-Teknik A.L. Şemdinli: Ş.Ahmet Budak Mesleki ve Teknik A.L. ve iş başı gözlem yapmak üzere 8 öğretmen ve yönetici yurt dışına gönderilecektir.
Bu haber toplam 1652 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim