• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Öğretmeni öldürenler serbest bırakıldı

Öğretmeni öldürenler serbest bırakıldı
İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, herkesin gözü önünde 17 kurşunla öldürülen öğretmen Kerem Ölmez’in faillerinin 5 yıl içersinde serbest bırakılmasının kendilerini derinden üzdüğünü açıkladı.

Dernek binasında bir araya gelen öğretmen Kerem Ölmez’in ailesi ve Eğitim-Sen Hakkari Şubesi yönetici ve üyeleri, bir basın açıklaması yaparak yargıyı adil olmaya davet ettiklerini ifade ettiler. İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, 23 Mart 2007 tarihinde Yüksekova ilçesinde coğrafya öğretmenliğini yapan Kerem Ölmez failleri belli olan şahıslar tarafından infaz edildiğini söyledi.

Akbulut, yaklaşık 5 yıldır süren yargı süreci sonucu 22 Kasım 2012 tarihinde faillerin serbest bırakıldığını belirterek "Sokak ortasında infaz edilen Kerem öğretmenin faillerinin bu şekilde serbest bırakılmasının biz insan hakları savunucularını, öğretmenin meslektaşları ve ailesini derinden üzmüştür. Biz yargının vermiş olduğu bu karardan biran önce dönmesini ve faillere gereken cezalarının çektirilmesini istiyoruz. Dernek olarak da verilen bu tür kararların doğru olmadığını inanıyoruz. Yargı herkes için eşit olmalıdır. Yüksekova ilçesinde, esnafların ve vatandaşların gözü önünde Kerem öğretmen katledilmiştir. Öğretmeni katleden şahıslar ise herkes tarafından görünüp teşhir edilmiştir. Buna rağmen 5 yıl tutukluluk süresinin ardından serbest bırakılmışlardır” dedi.

ihd-d.jpgAĞABEYİM 17 KURŞUNLA ÖLDÜRÜLDÜ, FAİLLERİ SERBEST BIRAKILDI
Öğretmenin kız kardeşi Arjin Ölmez ise "Vicdanları nasıl el verdik ki ağabeyimi 17 kurşunla öldüren failleri 5 yıl aradan sonra serbest bıraktılar. Ağabeyim öğle vaktinde çarşı merkezinde halkın gözü önünde 17 kurşunla infaz edildi. Bu kadar görgü tanıklarına rağmen mahkeme 5 yıl aradan sonra şahısları bırakması gerçekten bizi şaşırtmıştır. Buna bir anlama veremiyorum.

 Yargının nasıl bir vicdanla bunu yaptığını anlayamıyorum. Yargının verdiği karar sonucunda bizi çok farklı şüphelere düşürüyor. Bu katiller hapiste iken savunma dilekçelerinde 'Biz daha önce devlet için devlet adına 7 kişiyi infaz ettik' diye yazıyorlar. Yine katiler savunmalarında 'Biz her şeyi devletimiz için yaptık' diyorlar. Acaba ağabeyim devlet için mi öldürüldü, ya da Jitem bu kişilere vurdurttu şüpheleri bizde uyandırmaya başladı. Ailesi olarak ciddi şüphelerimiz bulunmaktadır. Biz mahkemeyi vicdanlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

 ihd-m.jpgYARGIYI ADİL OLMAYA DAVET EDİYORUZ
  Eğitim-Sen Hakkari Şubesi Başkanı Şerif Ateş ise, Yüksekova ilçesinde gündüz vakti herkesin gözü önünde bir meslektaşlarının vurulmasının kendilerinde derin bir üzüntü yaşattığını belirtti. Ateş, ”Burada tekrar ailesinin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Meslektaşımızı öldüren failler yeni çıkan yasayla mahkeme 5 yıl içersinde sonuçlanmadığı için failler serbest bırakılıyorlar. Biz yargıyı tekrar adil olmaya davet ediyoruz. Eğitim-Sen olarak bunu takip ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com


Bu haber toplam 4034 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim