• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

OKULUMUZ DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

OKULUMUZ DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
Hakkari Özel Hatice Avcı Koleji “5'nci Uluslararası Tasarım Olimpiyatlarında” 34 ülkenin katıldığı ve 707 projenin yarıştığı olimpiyatlarda “Akıllı Ayakkabılık” adlı projesi ile dünya 3. olduk.
GÖRÜNTÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 Yaklaşık bir hafta önce Ankara Ankamil Alışveriş Merkezinde düzenlenen 5. Uluslararası Tasarım Olimpiyatlarına 34 ülkeden 707 proje katılmıştı. 10 Jüri üyesinden 9'u ise yabancı idi. Bu projeler arasında Hakkari Özel Hatice Avcı Koleji 5/A sınıfı öğrencileri Nisanur Çiftçi ve Feraşin Gür isimli öğrencilerin yaptığı “Akıllı Ayakkabılık” adlı projesi bronz madalyası alarak dünya 3. olmuştu. Törene Dış İşleri Bakanı Ali Babacan'da katılmıştı. Önceki gün Hakkari'ye dönen öğrenciler ilde büyük bir sevinçle karşılandı. Akşam saatlerinde ildeki basın mensuplarına bir akşam yemeği veren okul yöneticileri başarılı öğrencileri basın mensupları ile tanıştırdılar. Dünya 3'nci ilginç tasarımlarını anlatan öğrenciler,” Tasarım olimpiyatlarına büyük ilgi vardı. Katılımcılar bizlere de aşırı bir ilgi gösterdiler. 707 proje arasında projemizin 3'ncü oldu ve bize bronz madalya verdiler. Okulumuzu ziyaret eden birçok kişi başarımızdan dolayı bizi kutladılar. Proje yarışmasında tarihten ilk defa Hakkari 3. oluyor. Bizlere eğitimlerin en kalitelisini sunan ve bizleri başarıya götüren okulumuzun yöneticilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Özel Hatice Avcı Koleji Müdürü Sıtkı Kuru ise, Hakkari'li öğrencilerin büyük bir başarıya imza attıklarını belirtti. Hakkari'li öğrencilerin eğitimin en iyisine layık olduğunu belirten Kuru, daha da büyük başarılara imza atmak için proje çalışmalarının devam edeceğini söyledi,

 Kuru,”Projenin amacı insanların gündelik hayatını kolaylaştırmaktır. Kirlenen ayakkabılar özel olarak tasarladığımız ayakkabılığın içinde temizlenip kullanıma hazır hale getirmektir. Tozlanan ayakkabıların tozlarını otomatik bir şekilde alınması boyası yıpranan ayakkabıların boyanması zaman ve iş kaybının önlenmesidir”şeklinde konuştu. FEYZULLAH TAŞ (İHA)

 

 

Bu haber toplam 3883 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim