• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 27 °C

Öldürülen Duman'nın cenazesi ailesine teslim edildi

Öldürülen Duman'nın cenazesi ailesine teslim edildi
Hakkari merkez Kaval köyünde 2018'de kaybolan ve 4 yıl sonra öldürüldüğü tespit edilen 76 yaşındaki Halil Duman'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

Cinayet zanlılarının verdiği ifade doğrultusunda 26 Nisan'da köyün kırsalındaki küçük bir mağarada bulunan ve İstanbul Adli Tıp kurumuna gönderilen 9 çocuk babası Duman'ın cenazesi, otopsinin ardından Hakkari'ye gönderildi.

Halil Duman 10 Haziran 2018 yılında tarlaya gitmek için evden ayrıldı. Akşam eve dönmeyince meraklanan yakınları aramaya çıktı. Yapılan aramalarda Duman'a ait herhangi bir ize rastlanılmadı. Bunun üzerine çocukları durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de Halil Duman'ı bulmak için çalışma başlattı. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen Duman, bulunamamıştı.

Duman'ın kayboluşunun ardından kızları Siti Duman ile kardeşi Gurbet Duman, babalarını bulmak için çalışmalarını sürdürdü. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen herhangi bir ize rastlanmamıştı.

 -Vicdan azabı çeken katiller kendilerini ele verdi
  2022 yılında vicdan azabı çeken katillerin birbirini ihbar edilmesi üzerine katilleri Van ilinde yakalanarak adalete teslim edildi. Katillerin itirafı üzerine 76 yaşındaki H. Halil Duman’nın kemikleri mağarada bulunarak 27 Nisan’da
  otopsi işlemleri için İstanbul Adli Tıp Morguna gönderilmişti.

Burada yapılan incelemede cesedin, 4 yıl önce tarlaya gitmek üzere evinden çıkan ve bir daha haber alınamayan Halil Duman'a (75) ait olduğu tespit edildi. Hakkari'ye gönderilen Duman'ın cesedi, toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi.

Duman ailesi hastane morgu önünde gözyaşlarına hakim olamadı 76 yaşındaki H. Halil Duman’ın kemikleri tabuta konularak toprağa verilmek üzere Van iline gönderildi.

Babasının nasıl öldürüldüğü hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Hamit Duman,” Kaval köyünde 06.10.2018 yılında gündüz saat 12:00 da babam su beldine gidiyor. Bir daha da oradan geri gelmedi. ne kadar arasak da bir daha da bulumaydık. 4 yıl aradık en sonunda katillerden biri itiraf etti. Biz H. Halil Duman'ı almışız Kaval köyü arkasında öldürüp bir mağaranın içine saklamışız dediler.

Biz kolluk küvetlerine haber verdik. Van İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekibi, Hakkari Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile beraber iki katili Van ilinde gözaltına aldılar. Katiller yer gösterdiler kemikler alınıp İstanbul Adli Top Kurumuna gönderildi. 6 ay sonra kemikler geldi, kemikler babama ait bugün taziyemiz var. 

Biz inşallah adalet yerini bulacak. Acımız büyük Van ilinde toprağa vereceğiz taziyemiz de orada olacak. Babam 76 yaşındaki babamın hiçbir suçu günahı yoktu. Kadir gecesinde oruçlu olan babamı götürüp öldürdüler. Babamın hiçbir suçu yok bu katilerin gözü kararmış. Bizim kaval köyünde bütün gençler rahmetli babama Adalet Emin derlerdi. Bu kadar merhametli biri idi. Sadece babama eziyet ve bize eziyet olsun diye babamı öldürmüşler. bizim adamlarla hiçbir husumetimiz bulunmamaktadır" dedi. Haber: Feyzullah Taş

01-052.JPG02-048.JPG05-019.JPG04-022.JPG
 

Bu haber toplam 4552 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim