• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

ÖLDÜRÜLEN YOLDAŞIMIZ ÖLÜMSÜZDÜR

ÖLDÜRÜLEN YOLDAŞIMIZ ÖLÜMSÜZDÜR
Hakkari Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri Diyarbakır'da polis tarafından öldürülen arkadaşlarına destek amacıyla oturma eylemi yaptı.

Bir süre önce Diyarbakır'da çıkan olaylarda polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Dicle Üniversitesi okuyan Aydın Erdem'e destek amacıyla Hakkari (MYO) öğrencileri okulun önünde bir basın açıklaması yaparak olayı protesto ettiler.

 

  Öldürülen Eren için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardında öğrenciler adına bir basın açıklaması yapan Ferhat Eren, yıllar boyunca Kürt halkının inkar ve imha üzerine gelişen isyanlar hep kanla bastırılmış ve sorunun çözümüne ilişkin hiçbir adım atılmamıştır dedi.

 

 Ak Parti hükümeti tarafından Kürt sorununun çözümü, demokratikleşme ve son olarak ta Milli Birlik Projesi adı altında yürütülen açılım tartışmalarının Kürt  hareketinin tasfiyesi amaçlandığı bilinen bir gerçek olduğunu belirten Ferhat Eren, Avrupa biriliğine girme çabasında olan Türkiye'nin Avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde düşünce özgürlüğü, Kürt sorunun çözümü vb konularda yasal düzenlemeler yapması konusundaki uyarılar bugüne kadar hep göz ardı edilmiş ve eski statükocu yöntemler devreye sokulduğunu söyledi.

 

Eren,”Antidemokratik uygulamalara karşısında demokratik tepkilerin dile getirmek isteyen kimselerin talep ve şiddetle bastırılmaya çalışmıştır. En son olarak ta üç milyon insanın siyasi irade olarak kabul eteği PKK lideri Sayın Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarının düzeltilmesi amacı ile yapılan gösterilere Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın talimatı ile müdahale edilmiş ve Dicle Üniversitesinde okuyan Aydın Erdem isimli arkadaşımız polis tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiştir. Üniversitede okuduğu süre boyunca insan hakları ihlalleri, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve tüm anti demokratik gösterilerde yer alan Aydın arkadaşımızın öldürülmesi Üniversite gençliğine yönelik bir gözdağı ve gençliği sindirme politikasıdır. Biz üniversite gençliği olarak Aydın arkadaşı katleden zihniyeti lanetliyor ve faillerinin bir an önce yargı önüne çıkartılması çağrısını yapıyor,ve Aydın arkadaşımızın özgürlük ve demokrasi yolunda çizdiği yolda yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz.” Şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2531 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim