• BIST 10045.74
  • Altın 2384.185
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.5091
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Ölmez "Ücretsiz nikah ve düğün salonları açacağız"

Ölmez "Ücretsiz nikah ve düğün salonları açacağız"
AK Parti Hakkari Belediye Başkan adayı iş insanı İsmet Ölmez, secim vaatlerini yeniledi.

“Bu topraklarda doğup büyüdüğüm, bu sokakların her zerresinde ayak izlerim var. Ben sadece bu şehrin adayı değil, topraklarında kök salmış bir hikayenin ta kendisiyim” diyerek kürsüye çıktı ve gençlere hitap etti.

HATSO konferans salonu 500 kapasitelidir. Kapasite ve sınır tanımayan gençler bin kişi ile salonu inlettiler. Tüm konuşmacılar sözlerini noktaladı ve sözün gerçek sahibi İsmet Ölmez kürsüye çıktı. Böyle buluşma, böyle görkem, böyle heyecan bu güne kadar hiçbir aday ve lider yaşatmadı.

Alkış ve sloganlardan bir türlü konuşturulmadı. Bu yoğun ilgiden oldukça memnundu ve etrafa sessiz gülücük saçtı. Her aday gibi ceketinin iç cebinden konuşma metnini çıkartmadı. Tüm doğallığıyla öz ana diliyle şu sözleri sarf etti; “Ben sizleri görünce öğrencilik yıllarım ve gençliğimi anımsadım.

Eğitim gördüğüm köy okulumuzun yarısı ahırdı. Öğretmenimizin sesinden çok kuzuların sesini duyardık. Arkadaşlarımızla sınıfta var olan silgimizi bile dişleyerek yerdik.” Böylesine sade ve samimi giriş konuşması ayakta alkışlandı. “En büyük başkan bizim başkan” sloganları salonu resmen inletti.

Elini sol göğsüne koyarak gönül selamıyla teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben her türlü yokluğu gördüm. Her türlü sıkıntıyı doruklarda yaşadım. Hayatıma yalan ve dolanı hiç sokmadım. 687 den beri Hakkari vilayettir. Halimiz ortadadır.

Gençlerimiz çok yetenekli ve başarı ama işsiz. İşsizlik bu gençlerimizi başka illere göçe zorluyor. İyi ki aday olmuşum ki memleketim olan Hakkari’de çaresizliği, mağduriyeti, açlık ve sefaleti gördüm. Biz var olan imkânımızı garibanlarla paylaşamazsak o cebin yeri dolmaz. Biz bu denli sıkıntılı insanımıza destek olamazsak yastığa başımızı rahat koyup gözlerimiz uyku tutmaz. Hakkâri’mizin kötü kaderini değiştirmek bizim elimizde.”

Öylesine sade bir Kürtçe dili var ki Hakkari dışından gelen öğrenciler onu anlamakta zorluk çekmediler. Kuruyan dudağını ıslatmak için kürsüye konulan sudan bir yudum alarak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Geleceğinize yön vermek adına bu seçimlerde sadece kendinize oy verin. Çaresizlik kader değildir. Gençliğe reva görülen bu ters gidişe birlikte dur demeliyiz.

Hepimizin huzur ve güven içerisinde yaşaması gereken Hakkari’yi sıfırdan, birlikte inşa edelim. Hizmet etmek adına belediyemizi kazandığımız takdirde Sayın Cumhurbaşkanımıza anahtarı takdim ederken işe yeni başlayan gençlerimize sorun teşkil eden sicil affı konusunda siz gençlerimiz için yardım isteyeceğim”…

İsmet Ölmez, boğaz enfeksiyonu rahatsızlığıyla kısılan sesine yenik düşmemek için projelerini şöyle sıralayarak alkışlar eşliğinde gençlerden tam puan alarak salondan ayrıldı:

“Hakkârili üniversite öğrencilerine burs sağlayacağız.

Kentsel dönüşümle depreme dirençli bir Hakkari inşa edeceğiz.

İçme suyu sorununa 1 yıl içerisinde kalıcı çözüm getireceğiz.

Bin hanenin doğalgaz erişimini sağlayacağız.

Hakkâri’de 4 bin kişiye istihdam sağlayacağız.

Tekstil fabrikası kurarak bin kadına iş imkânı sağlayacağız.

5 yıl boyunca toplu taşıma hizmetini ücretsiz sunacağız.

Mir Kalesine seyir tepesi ve teleferik projesi gerçekleştireceğiz.

Şehrimize kent meydanı ve millet bahçesi inşa edeceğiz.

Modern bir belediye hizmet binası inşa edeceğiz.

Kentimizin otopark sorununu çözeceğiz.

İlimize yeni bir çevre yolu kazandıracağız.

Ücretsiz nikah ve düğün salonları açacağız.

Yeni evlenecek dar gelirli çiftlere destek sağlayacağız.

Gençler için gençlik merkezleri inşa edeceğiz.

18744fe5-f2c6-41f8-940c-c79fb829194a.jpg9cf186b9-a1a2-494d-a1e1-cbf4da103a77.jpg

Bu haber toplam 1193 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim