• BIST 10160.39
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Özel harekat timleri gençlere baskı yapıyor

Özel harekat timleri gençlere baskı yapıyor
Son günlerde Hakkari-Van karayolu üzerinde araçlar üzerinde uygulama yapan kar maskeli özel harekat timlerinin vatandaşlara baskı yaptığı iddia edildi.

Özelikle araçların içinde bulunan gençleri hedef alan özel harekat timleri gençlere bağırarak araçtan indiriyor. Daha sonrada sert davranarak ellerini araca dayatarak bacaklarını ise onları acı çekebileceği bir şekilde açarak üst araması yapıyor.

HAKKARİ HABER TV MUHABİRİ TARTAKLANDI

 Uygulamalarını sürdürmeye devam eden özel harekat timleri yine Keklikpınar Mahallesi Tekser çıkışında bu defa Hakkari Haber TV muhabiri Savaş Taş’ı hedef aldı. Muhabirin içinde bulunduğu aracı durduran kar maskeli polisler araçta bulunanlara sert bir şekilde davranarak dışarı çıkarttı. Araçta inen muhabir ne yapmaya çalışıyorsunuz neden sert davranıyorsunuz. Ben Hakkari Haber TV muhabiriyim  işte kartım diyince çileden çıkan özel harekat timleri muhabiri araca dayatarak herkesin gözü önnüde tartaklamaya başladığı iddia edildi.

BAŞLARIM HAKKARİ BASININA LAN

Hakkari Haber TV muhabiri Savaş Taş olayı şöyle anlattı” Araçta bulunan 3 arkadaşımla birlikte geziyorduk. Tekser çıkışında şehre doğru dönüş yaptığımızda önümüzü kar maskeli özel harekat timleri kesti.  Sert bir şekilde araçtan inin lan dedi. Bende neden sert davranıyorsunuz ben muhabirim ne oldu dedim. Kartımı gösterdim. Bana lan basın sökmez hele Hakkari basını hiç dedi. Muhabirim dediğim için zorlarına gitti. Beni araca dayatarak kafama yumruk attı. Daha sonrada acı çekeceğim şekilde bacaklarıma tekme atarak açtı ve organlarım başta olmak üzere her tarafıma dokunarak sert bir şekilde beni üst aramasından geçirdi. Herkesin gözü önünde bana şiddet uygulayan ve beni rencide eden özel harekat temlerinden şikayetçi olacağım gibi konuyu il insan hakları kuruluna da taşıyacağım" şeklinde konuştu.

VALİ TÜRKER OLAYI ARAŞTIRACAĞIM

Hakkari Haber TV muhabirinin telefonla görüştüğü Hakkari Valisi Muammer Türker ise, özel harekat timlerinin vatandaşlara baskı uyguladığını yeni öğrendiğini belirterek, olayı araştıracağını ve gerekirse soruşturma başlatacaklarını söyledi.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, bu tür şiddet uygulamalarına karşı olduğunu belirterek, bir kişinin yaptığı hatayı tüm çalışanlara mal etmenin doğru olmadığını belirterek, muhabirin şikayetçi olması halinde kendisine söz konusu hakaretlerde bulunan özel harekatçı hakkında yasal işlem süreci başlatacaklarını belirttiler.

 

Bu haber toplam 13386 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 24
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim