• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

PKK TERÖRİST ÖRGÜT DEĞİLDİR

PKK TERÖRİST ÖRGÜT DEĞİLDİR
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, PKK ya terörist örgüt demediklerini ve demeyeceklerini belirtti.

Geylani," PKK ya baktığımızda çıkışından bu güne kadar geliş gidişler dahil mevcut haliyle binlerce militana sahip su barajlarına, elektrik santralarına, finans kaynaklarına sahip ve en önemlisi büyük ölçüde halk desteğine sahip dünyanın hiçbir yerinde böylesi bir hareket terörist bir hareket olarak görünmemiştir" dedi.

  DTP İl Teşkilatının 2. Olağan Kongresi Belediye Başkanlığı Lokali nde divan seçiminin ardında demokrasi şehitlerinin adına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardında DTP İl Başkanı Hasan Güzel bir konuşma yaptı. Güzel, taleplerinin demokratik özerklik olduğunu belirterek, bu model Türkiye de yaşayan farklı etnik kökendeki insanların demokratik sorunun çözüm modelidir dedi. 

GÜZEL: "BİZİM TALEBİMİZ DEMOKRATİK ÖZERKLİKTİR"

 Güzel,"16.12.2006.Tarihinde Hakkari DTP il yönetimine geldiğimizde partimiz ne durumda idi. Bunların söylerken hiç kimseyi suçlama maksadım yoktur diyeceksiniz siz mi bugün bu başarıları sağladınız haşa şunu söylüyorum. Tabi ki Oremar Zap ve benzeri destanlar halkımızın moralini yükselti bir bütün demokratik taleplerinin arkasında durduk. Görüldüğü gibi gençlik meclisi, kadın meclisi ve yüzde 60 halkın desteği ile taçlandı. Bugün partimizin mahalle ve kentin her alanda örgütlenmiş. Kendi özgürlüklerinin istekçisi olmuştur. Bizim talebimiz demokratik Cumhuriyet yani demokratik özerkliktir. Bu talep tüm Türkiye de yaşayan farklı etnik kökendeki insanların demokratik sorununun çözüm modelidir. Türkiye de güçlü ve Orta doğu üzerinde söz sahibi olacaktır. Aksi halde hep beraber büyük zararlar ve bedeller ödemeye devam edecektir. Bunun için buradan tekrar insan hak ve özgürlüklerin her insanın hakkı olduğu gibi Kürt hakkının da hakkıdır. Bunların yasayla güvence altına alınmalıdır" şeklinde konuştu.

  Kongrede konuşan (DTP) Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani ise," Ne yazık ki bir darbeler ülkesinde yaşıyoruz dedi. Geylani," Darbeler ülkesinde yaşıyoruz çünkü bu ülkenin çivisi sökülmüş, iskeleti dökülüyor ve her gün mantar gibi üreyen ve türeyen darbe günlükleri darbe planları ile karşı karşıyayız. En verimli yerlerde bile ülkemizde darbeler olduğu kadar mantar üremez. Yıllardır bu tür hukuk dışılıklarla Türkiye deki 70 milyon vatandaşımız bu korku ve streslerle yatıp kalkıyor"dedi. 

 PKK BARAJ, ELEKTRİK SANTIRALI, FİNANS KAYNAKLARI VE HALK DESTEĞİNE SAHİP

  PKK konusuna da değinen Av. Hamit Geylani," 25 yıldır PKK için teröristtir demediler mi bitirdik kökünü kazdık demediler mi terörist demeyenleri lanetlemediler mi bugüne kadar 25 yılda o yöntem denendi. Peki sonuç alındı mı alınmadı. Biz terörist demedik demeyeceğiz de çünkü bakınız. Birkaç gün önce basını izlediyseniz Taraf Gazetesinde sayın Ahmet Altan ın söylediği gibi PKK terörist bir örgüt değildir. Biz eskiden beridir söylüyoruz. Çünkü dünya gerçeğine baktığımız zaman bilimsel bir gözle irdelediğimiz zaman terörist örgütler en fazla-50 veya 100 militana sahiptir. PKK ya baktığımızda çıkışından bu güne kadar geliş gidişler dahil mevcut haliyle binlerce militana sahip su barajlarına, elektrik santralarına, finans kaynaklarına sahip ve en önemlisi büyük ölçüde halk desteğine sahip dünyanın hiçbir yerinde böylesi bir hareket terörist bir hareket olarak görünmemiştir. Ama biz her şeyi şeffaf ve açık olarak konuşuruz. Bir takım eylemlerin istenmeyen eylemlerin nitelik olarak terörist görülmesi olabilir. Çünkü savaşlarda kural yoktur. Masum insanlar günahsız insanlar, çocuklar kadınlar yaşamlarını yitiriyorlar. Bir takım bu eylemlikler terörist eylem diyebiliriz. Ancak madalyonun diğer yüzüne baktığımız zaman peki  bu ülkede 17 bin faili meçhul cinayet işlenmedi mi Kürtler katıl edilmedi mi devlet yapmadı mı Jitem yapmadı mı bu eylemler terörist eylemler değil de nedir. Onun için bütün terörist eylemlere karşıyız çünkü insanların yaşamını yitirmesine karşıyız" 

GEYLANİ DEN AHMET ARİF E ATIF "VURUN ULAN VURUN"

 Şimdiki genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ Amerika da Türkiye nin siyasi sosyal hatta yargı alanını bile dizayn etmeye başladığını anlatan Av. Hamit Geylani," Bir önceki meslektaşım Büyükanıt ın söylemlerinin tersine diyor ki "Arar bulur vururum" yani Kandile tekrar gidecek arayacak bulacak vuracak. Çünkü bu sistem şiddet ret inkar ve vurma üzerine kurulmuş bir sistemdir. Allah rahmet eylesin büyük şair Ahmet Arif bu kültür karşısında biliyormusunuz ne diyor. Diyor ki "Vurun ulan vurun ben kolay ölmem ocaktan küllenmiş közüm karnımda sözüm var halden bilene halkım diyene" 

ATÜTÜRK ÜN SÖYLEDİKLERİNİ YAPMIYORLAR

  Atatürk ün söylediklerinin bu ülkede yapılmadığını da belirten Geylani, "Bakınız Atatürk 16 Ocak 1923 te Atatürk İzmit te basına verdiği bir mülakatta şöyle diyor:

21 anayasasına vurgu yaparak "Hangi ilin halkı Kürt ise onlar kendilerini özerk bir yöntemle ve yönetimle yönetsinler" Peki her sıkıştıklarında bunlar Atatürk e sığınmıyorlar mı işte Atatürk demiş neden gereğini yapmıyorlar. Çünkü gerçekten her konuda çifte standart var bu ülkede" şeklinde konuştu. Kongreye Hakkari Belediye Başkan Vekili Bülent Armut ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Kongrede 425 delegeden 230 u oy kullandı. 4 adayın yarıştığı kongrede Havzullah Kansu 75 oy farkla Hakkari DTP İL Başkanı seçildiği belirtildi.NECMİ  ERTUŞ(İHA)

 

 

 

Bu haber toplam 1792 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zap suyunda 1 kişi kayboldu22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:38
  • Van’da 71 kişi tutuklandı22 Temmuz 2024 Pazartesi 10:57
  • Gabar' daki kazada 1 mühendis hayatını kaybetti22 Temmuz 2024 Pazartesi 10:53
  • Hakkari'de bir genç babasını öldürdü20 Temmuz 2024 Cumartesi 13:38
  • iş insanı iple ağaca asılı halde ölü bulundu17 Temmuz 2024 Çarşamba 15:04
  • İşçileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 5 yaralı17 Temmuz 2024 Çarşamba 08:47
  • İsrail'den Han Yunus'a saldırı16 Temmuz 2024 Salı 15:15
  • Hakkari'de 55 kişi yakalandı15 Temmuz 2024 Pazartesi 13:39
  • Hakkari-Van karayolundaki yangına müdahale edildi12 Temmuz 2024 Cuma 14:59
  • Hakkari'de "Narko Nokta" etkinliği11 Temmuz 2024 Perşembe 10:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim