• BIST 10207.29
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Polis Toma'ların içine ne koyuyor

Polis Toma'ların içine ne koyuyor
Dün başlayan müdahalelerde tazyikli su sıkılanların ciltlerinde ortaya çıkan kırmızılık müthiş bir iddiaya yolaçtı.

Taksim'de Milliyet Fotoğraf Servisi Müdürü Yurttaş Tümer'in çektiği bir fotoğrafta polislerin TOMA'ların içine döktüğü mavi bidonların üzerinde gaz solüsyonu yazarken, İstanbul Tabip Odası Başkanı sudaki kimyasal içeriğin şiddetli reaksiyona sebep olduğunu iddia etti. 'TOMA'lardan sıkılan suyun içinde ne var' tartışması öne çıkarken konuya noktayı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu koydu.

Vali Mutlu bugün yaptığı açıklamada iddialarla ilgili şunları söyledi: * İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Emniyet birimlerimizin kullanmış olduğu TOMA'lardan tazyikli su ile birlikte bazı araçlarda da renginden zaten fark ediyorsunuz. Biraz daha rengi daha koyu olan sular püskürtülüyor. Bu da ilaçlı bir sudur. Ama hiçbir şekilde kimyasal bir etki içeren, kimyasal nitelikli bir su değildir" İddialarla ilgili soru üzerine Vali Mutlu şunları söyledi: , "Emniyet birimlerimizin kullanmış olduğu TOMA'lardan tazyikli su ile birlikte bazı araçlarda da renginden zaten fark ediyorsunuz. Biraz daha rengi daha koyu olan sular püskürtülüyor.

Bu da ilaçlı bir sudur. Ama hiçbir şekilde kimyasal bir etki içeren, kimyasal nitelikli bir su değildir. Bugüne kadar da kullanılmıştır. Dolayısıyla bunun 'kimyasal kullanıldı' şeklinde abartılması daha doğrusu çarpıtılması tamamen belli toplumu acite etmeye yönelik davranışlardır, sözlerdir. Bunlara itibar edilmesin. Artık bunu hepimiz biliyoruz. Bu tür suların önüne artık vatandaşlarımız, göstericiler bile alıştı.

'Bana da su at' diye rahatlıkla gelebiliyor. Bu suları vatandaşlarımızda görüyor. Biz bunu sıkmak istemiyoruz. Ama göstericilerde bunu gayet iyi biliyorlar ki bu suyun kimyasalla bir ilgisi yoktur. Bu tür haberlere itibar edilmemesini özellikle rica ediyorum" TABİP ODASI: REAKSİYONA YOLAÇIYOR İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu TOMA'dan sıkılan suyun kimyasal içeriğinin şiddetli reaksiyona sebep olduğunu İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu dün gece görülen vakalarla ilgili şunları söyledi:

"Alerjik reaksiyon olduğu açık, daha öncekilerden farklı olarak suyun temas ettiği yüzeylerde alerjik reaksiyon oluşuyor. Dün akşam onlarca kişi tespit ettiğimiz suya maruz kaldıklarında en az 2 saat süren bir alerjik reaksiyona maruz kaldılar yanık hissi veren ve elbiseleri çıkarmadıkları sürece süren bir etkisi var. İki saat sonra sonlanıyor. Bunu şu anda bizim tespit etmemiz mümkün değil."

VALİ MUTLU'DAN İLAÇLI SU AÇIKLAMASI: "Emniyet birimlerimizin kullanmış olduğu TOMA’lardan tazyikli su ile birlikte bazı araçlarda da renginden zaten fark ediyorsunuz. Biraz daha rengi daha koyu olan sular püskürtülüyor. Bu da ilaçlı bir sudur. Ama hiçbir şekilde kimyasal bir etki içeren, kimyasal nitelikli bir su değildir. Bugüne kadar da kullanılmıştır. Dolayısıyla bunun ’kimyasal kullanıldı’ şeklinde abartılması daha doğrusu çarpıtılması tamamen belli toplumu acite etmeye yönelik davranışlardır, sözlerdir.

Bunlara itibar edilmesin. Artık bunu hepimiz biliyoruz. Bu tür suların önüne artık vatandaşlarımız, göstericiler bile alıştı. ’Bana da su at’ diye rahatlıkla gelebiliyor. Bu suları vatandaşlarımızda görüyor. Biz bunu sıkmak istemiyoruz. Ama göstericilerde bunu gayet iyi biliyorlar ki bu suyun kimyasalla bir ilgisi yoktur. Bu tür haberlere itibar edilmemesini özellikle rica ediyorum."

 

Bu haber toplam 3203 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim