• BIST 10239.18
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Polisin Facebook Mesajı Ortalığı Karıştırdı

Polisin Facebook Mesajı Ortalığı Karıştırdı
38 günlük izninden 28 günü verilince bunalıma giren polis silahı ile emniyet müdürü'nün odasına girmek istediği iddia edildi.

Habertürk Gazetesi özel olarak yaptığı haberde Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan bir olayı gündem getirdi. Gazetenin haberine göre, İstanbul’dayken Ergenekon ve KCK soruşturmalarına imza atan Hakkâri Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, polis memuru E.Y.A. tarafından öldürülmek istendi. 38 günlük izninden 24 günlük bir kısmının kullanılmasına izin verilince sinir krizi geçiren polis memuru, olaydan bilgisi dahi olmayan Emniyet Müdürü Ergüder'i öldürmek istedi.

Bunalıma giren polis memuru, elinde silahla makam odasına yöneldiği sırada korumalar tarafından son anda durduruldu. İstanbul’da emniyet müdür yardımcısı olarak görev yaparken Ergenekon, Balyoz, Hrant Dink ve KCK soruşturmalarına imza atan Hakkâri EmniyetMüdürü Tufan Ergüder ölümden son anda kurtuldu.

İddiaya göre, Hakkâri EmniyetMüdürlüğü Terörle Mücadele ŞubeMüdürlüğü’nde görev yapan 5 yıllık polismemuru E.Y.A. (27) yıllık izin kullanmak istedi. E.Y.A., amirinin onay vermesi üzerine uçağa binmek için Van’a gitti. ALANDAN ÇAĞIRDILAR Ancak uçağa binmeden telefonla aranan polismemuru, İl EmniyetMüdürü’nün izni onaylamadığını öğrendi. Derhal görevinin başına dönmesi istenen E.Y.A., sinirden deliye dönerek, cep telefonundan Facebook’a tehdit dolu cümleleri yazdı, ardından Hakkâri Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Beylik tabancasının ağzınamermi sürerek elinde silahıyla EmniyetMüdürü Tufan Ergüder’inmakam odasına yönelen E.Y.A., korumalar tarafından durduruldu. Zorla odaya girmek isteyen polis memuruyla korumalar arasında arbede yaşandı. “Beni bırakın” diye bağıran polis memuru gözaltına alınarak Asayiş ŞubeMüdürlüğü’ne götürüldü.

SERBEST BIRAKILDI

Geceyi nezarethanede geçiren polismemuru E.Y.A. “tasarlayarak adamöldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla dün adliyeye sevk edildi. E.Y.A. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, hakkında dava açılıp açılmayacağı ise savcılık soruşturması sonunda belli olacak. İzin yazısını aldığı ve 38 gün izne çıktığı öğrenilen E.Y.A.’nın, izin bitiminde şark görevini de tamamlayacağı ve başka bir bölgeye tayin edileceği belirtildi.

FACEBOOK'TA ÜRKÜTEN NOT: Polis memuru E.Y.A.’nın emniyet müdürünü öldüreceğini sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında açıkça yazdığı görüldü: “A.K. adında emniyet müdürü C.A.’ya toplantıda küfür etti. Ben de olayı gördüm ve olduğu gibi gidip mahkemede anlattım. Bundan sonra sırf müdürün polis memuruna küfür ettiğini söyledim diye önce beni Özel Harekât’tan çıkardılar. Sonra Koruma’ya verdiler, sonra da tayin yerimi değiştirdiler. En sonunda da izin vermiyorlar. Bunun bütün sorumlusu Tufan Ergüder’dir. Tufan Ergüder’i öldürmemin nedeni budur. Kamuoyunun bilgisine.”

EMNİYET MÜDÜRÜ: ABARTILDI

Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'in ise olayın basına abartılı yansıtıldığını, polis memurunun sadece sosyal paylaşım sitesinde bu ifadelere kullandığını; bununla ilgili adli işlem ve soruşturmaların yapıldığını belirtti. Emniyet Müdürü Ergüder, konuyla ilgili şimdilik bir açıklama yapmayacağını söyledi.

Bu haber toplam 6869 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim