Rektör Gençcelep'ten 15 Temmuz mesajı

Rektör Gençcelep'ten 15 Temmuz mesajı

Kaynak:Necmi Ertuş

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Gençcelep’in 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 10. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Gençcelep mesajında, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin bağımsızlığına, demokrasisine ve millî iradesine yönelik gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üzerinden 10 yıl geçti. Aziz milletimiz, o karanlık gecede gösterdiği cesaret, birlik ve beraberlik ruhuyla tarihî bir destan yazmış; vatanına, bayrağına ve demokrasisine sahip çıkarak millî iradenin üzerinde hiçbir gücün olamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bugün, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 10. yıl dönümünde, ülkemizin geleceği uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; kahraman gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.

Hakkari Üniversitesi olarak bizler de, ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sunacak, millî ve manevi değerlerine bağlı, demokratik bilince sahip, bilgiyi üreten ve insanlığın hizmetine sunan nesiller yetiştirmeyi en önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bilimin ışığında, güçlü Türkiye idealine katkı sağlayacak çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle, başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor; milletimizin birlik ve beraberliğinin daim olmasını temenni ediyorum.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.