• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Reyhanlı olayına tepki

Reyhanlı olayına tepki
Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu Hatayı’ın Reyhanlı ilçesindeki olaya tepki gösterdi.

Emek ve Demokrasi Platformu adına bir açıklama yapan İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, AKP`nin Suriye`ye yönelik emperyalist işgal ve dış müdahale girişimlerinin parçası olma iddiası ve ısrarının bedelini başta Reyhanlı halkı olmak üzere, tüm Türkiye en ağır şekilde ödemeye devam etmektedir dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde bomba yüklü iki araç onar dakika aralıkla patlaması sonucu onlarca vatandaşın hayatını kaybettiğini ve yüzlerce kişini yaralandığını belirten Akbulut, hükümet yetkilileri ise her zamanki gibi patlamanın kara bulutları daha dağılmadan failleri açıklama yarışına girdiklerini söyledi. 

Akbulut,”Tüm bunlara bir de "ileri demokrasi" örneği "yayın yasağı" eklenince, halkın yalansız, dolansız bilgiye ulaşması engellenmiş ve AKP`nin görmek, duymak istediği kadar olup bitenden haberdar olma zorunluluğu doğmuştur.

Roboski`de yaşanan katliamın faillerini 500 gündür bulmayanların, Reyhanlı`daki patlamanın faillerini birkaç saat içinde, Türkiye`nin iç ve dış siyasetindeki gelişmeleri meşrulaştırma çabalarına uygun biçimde deklere etmesi düşündürücüdür. Reyhanlı ilçesinde gelişen olayda onlarca insanın yaşamını yetirmesi ve yüzlercesinin yaralanması hiçbir biçimde bölge haklarının kardeşlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesine katkı yapmayacaktır.

Hangi dinden, inançtan ve topluluktan olursa olsun, var olan tüm sorunların şiddet ve savaş dışı, demokratik mücadele ve siyasi yöntemlerle çözülmesi en doğru ve olması gerekendir Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan tarafından başlatılan, barış ve çözüm sürecinin tüm bölge halkları, tüm inanç ve etnik topluluklar için güçlü bir zemin olup, büyük bir katkı sunacağı gerçektir.İnsanlığın geleceğine yön verecek olan Ortadoğu halklarının özgürleşmesiyle insanlık tekrar kökleriyle buluşmuş olacaktır.

Etnik, kültürel ve mezhepsel zenginliği kapitalist mordernite tarafından halkların birbirini boğazlamasına neden olacak şekilde kullanılması çirkin bir politikadır. Hakların sahip olduğu bütün bu zenginlikler eşit demokratik ve özgür bir yaşamın gerekçesi olmalıdır. Tüm kimlikler ve inançlar özgür ve demokratik olduğu kadar gerçek bir barış huzur ve kardeşliğin tesis edileceği açıktır.

Reyhanlı`da meydana gelen patlamalarda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de SAVAŞA karşı barış mücadelemizde ısrarcı olacağımızın ve her yerde demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğünün yeşermesi inancımızla bu mücadeleyi yürüteceğimizin bilinmesini istiyoruz. 

Bizler halkın, sokağın barış talebine kulak vermeyenlere inat bizler sesimizi daha da büyütmeye kararlıyız. Emperyalizmin maşası haline gelerek komşularıyla savaşın eşiğine gelmesine kanlı tarihe ortaklık edecek bir ülkeye dönüşmesine asla izin vermeyeceğiz. Şimdi, savaş çığlıkları atanlara karşı, eşit, özgür, bağımsız, barış içinde bir ülke mücadelesini hep birlikte büyütme zamanıdır” dedi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

 

Bu haber toplam 2578 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim