• BIST 10173.42
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Roj Tv'ye demeç yargıda

Roj Tv'ye demeç yargıda
Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 2007 yılında 12 askerin şehit edildiği PKK saldırısı sırasında kaçırıldıktan bir süre sonra serbest bırakılan 8 askerden 2'sinin yargılandığı davaya devam edildi.

6 ayrı suçtan yargılandıktan sonra Van Askeri Mahkemesi'nce "emre itaatsizlik" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilip hükmün açıklanması geri bırakılan Uzman Çavuş Halis Çağan ile "alenen askerleri itaatsizliğe teşvik" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve geçen ay cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra tutuklanan er Ramazan Yüce hakkında, Roj TV'de yayınlanan konuşmalar nedeniyle açılan davanın duruşmasına bugün devam edildi. Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve yaklaşık yarım saat süren davanın duruşmasına, "suçu ve suçluyu övme" ile "zincirleme olarak basın-yayın yoluyla örgütün propagandası yapmak" suçlarından 9,5 yıl hapsi istenen er Yüce tutuklu olduğu için, "zincirleme olarak basın-yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Uzman Çavuş Çağan ise mazeret bildirdiği için katılmadı. Er Yüce'nin avukatı Dinçel Aslan'ın dışında kimsenin katılmadığı duruşmada, mahkeme heyeti, iddia makamının mütalaasını hazırlaması için davanın duruşmasını 17 Nisan 2012 tarihine erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki Tabur Komutanlığına 21 Ekim 2007'de terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırıda 12 asker şehit olmuş, 17 asker yaralanmıştı. Saldırıdan sonra kendileri ile irtibat kesilen ve 5 Kasım 2007'de Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine katılan Uzman Çavuş Halis Çağan, erler Ramazan Yüce, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu, Fatih Atakul, Fuat Başoda ve Çavuş Mehmet Şenkul, 10 Kasım 2007'de Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Van Askeri Mahkemesi'nce tutuklanmıştı.

2 Şubat 2008'de Van Askeri Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tahliye edilen 8 askerin, 18 Aralık 2009 tarihinde Van Askeri Mahkemesi'nde görülen davasında, erlerden Ramazan Yüce "alenen askerleri itaatsizliğe teşvik" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Uzman Çavuş Halis Çağan hakkında ise "emre itaatsizlik" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilip hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.

Askeri Mahkeme ayrıca Yüce ve Çağan hakkında Roj TV'de yayınlanan görüntülerde yaptıkları konuşmalar nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ile "zincirleme olarak basın-yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından görevsizlik kararı vererek dosyayı Van Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

Van Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi, askeri savcının gönderdiği iddianameyi kabul etmiş, er Yüce için "suçu ve suçluyu övme" ile "zincirleme olarak basın-yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 9,5 yıla kadar, Uzman Çavuş Çağan için de "zincirleme olarak basın-yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Bu haber toplam 5531 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim