• BIST 9997.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Savaşta gariban çocukları ölüyor

Savaşta gariban çocukları ölüyor
BDP Genel Başkan Yardımcısı Av. Hamit Geylanı, belediye binası önünde halka seslenerek, hükümetin tutumunu eleştirirek bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Bulvar Caddesi üzerinde buluna belediye binası önünde halka bir yönelik bir açıklama yapan BDP Genel Başkan Yardımcısı Av. Hamit Geylani, Hakkari merkezimizde ve ilçelerinde çok hareketli günlerin yaşandığını belirtti. Şemdinli’de, Çukurca’da büyük bir yangın var bu yangın ateşinden eğer duyarlı olmasa sistemde aklını başına toplamasa bu yangında herkesin yanacağını ifade eden Geylani, biz kimsenin yanmasını istemiyoruz. Şemdinli’deki ormanın, evlerin, köylerin, Çukurca’da kini başka yerdeki mekanların yanmasını da istemiyoruz ama sistem ateşe vermiştir dedi.

 

BU SAVAŞTA ÖLENLER GARİBANLARIN ÇOCUKLARIDIR

Geylani,” O ateş her yurt severin her barışseverin yüreğinde de meşale gibi yanıyor ve göğe yükseliyor. Bu 15 gün yanan bir yangın değil 30 yıldır yanan bir yangındır. Ama son 15 günde Şemdinli’de eş zamanlı Eruh’ta dün gece Çukurca da yanan yangın 30 yıldır şiddet ve çatışma ortamının en şiddetlisidir. Bakınız Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay şöyle dedi. Şemdinli de çok muazzam bir çatışma var yani savaşın azimetini, dehşetini itiraf ediliyor. Muazzam bir çatışma varsa 30 yıldır savaşın vahşetini itiraf ediyor bu Devletin bir itirafıdır. Karadeniz köylüsünün garibanı, Tokat’ın, Yozgat’ın, Trakya’nın, Akdeniz’in Şemdinli’nin, Eruh’un, Kars’ın, Iğdır’ın bütün Türkiye’yi saya biliriz halk çocuklarıdır garibanlardır bu garibanları 30 yıldır bu savaşın ateşine sürükleyen sistem yıkılmaya mahkumdur bu anlayışı bu halk yıkacaktır”

 

30 YILDIR BU KİRLİ SAVAŞ DEVAM EDİYOR

Gerçekler yıkıcıdır gerçekten bu 30 yıldır bu kirli savaşta denenmeyen hiçbir yol yordam yol haritası kalmadığını ifade eden Geylani,”Havadan vurdular karadan vurdular siyasi operasyonlar yargısal operasyonlar ve askeri operasyonlar her gün bu kutsal coğrafyayı sarmalamaktadır. Her yerde söylüyorum çünkü sisteme bir çağrıdır dönemin Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyük Anıt emekli olduktan sonra bir televizyon kanalında dedi ki bütün Türk ordusu kandile girse PKK yi bitiremezler. 30 yıldır bitiremedi bütün dağlarda ovalarda her yerde doludur kendileri de biliyorlar bitiremediler bitiremeyecekler. PKK üst yönetimi çağrıda bulundu dedi ki bir yıla aşkındır sayın Öcalan üzerindeki ağır tecridi ağır hukuksuzluğu insan dışılığı kaldırın kaldırmıyorsanız bu bir savaş nedenidir işte kaldırmadılar savaş nedeni meydana çıktı ve savaş devam ediyor. Bu savaşın bitmesi gerekiyor bu savaş ya bitecek ya bitecek. Önce aynada kendilerine baksın bu sistemin yöneticileri 30 yıldır kendi topraklarını havadan bombalayan, karadan obüs toplarıyla topa tutan kitlesel 50 binleri aşan insanları tutuklayan milletvekillerini, belediye başkanlarını tüm siyasi parti yöneticilerini zindanda paslı demir kapıların arkasına tıkan bir sistem kirli bir sistemdir”

 

BAŞBAKANI’IN SURİYE SÖYLEMLERİ İNANDIRICI DEĞİLDİR

Geylani,” Kuzey Irak’ta Kuzey Suriye’de başka ülkede mi temizleyecektir şimdi kendi ülkesine demokrasiyi insan haklarını çağdaş hukuku gerçekleştirmeden başka ülkelerin başka halkaların özgürlüklerine soyunmuşlar sevsinler sizi buna sadece gülünür. Suriye’deki istemleri sadece Kürtlerin orada bir özgürlüğe kavuşmamaları temelinde yatıyor. Allah namazınızı orucunuzu kabul etsin ramazanınız kutlu olsun ramazan sonrası bayramınız kutlu olsun temennimiz bu kutsal ay Türkiye’nin demokratikleşmesine toplumsal barışına Kürt halkının meşru demokratik özgürlüğüne bir müjde olsun.

 

Bu kutsal Hakkari topraklarından sisteme çağrımızdır bu gidiş iyi değildir bu ülke kaybediyor Kürtlerde kaybeder Türklerde kaybeder ve yaşayan tüm inançlar tüm kültürlerde kaybeder. Oysaki bu topraklar zengin kültürlerin inançların cinsiyetlerin ülkesidir” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3284 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim