• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Şemdinli'de Newroz heyecanı

Şemdinli'de Newroz heyecanı
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından organize edilen Newroz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Pesan Deresi’nin kenarındaki boş alanda yapılan etkinliğe katılan kalabalık, tek tek üst aramasından geçirildi. BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve Adil Kurt ile Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu tarafından Newroz ateşinin yakılmasıyla başlayan kutlamalarda ilk olarak BDP’li Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre bir konuşma yaptı.

Video İzlemek İçin Tıklayın....

Ardından konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, bugünün barış günü olduğunu söyledi. Canan, “Çok Newroz Bayramı kutlandı şimdiye kadar fakat bu yıl yaşadığımız Nevruz çok farklıdır. Biz Kürtler çok bedeller ödedik. Kürdistan’ın ortasında bulunan Şemdinli çok ağır kayıplar vermiştir. Bugün güzel şeyler yaşanıyor. Artık devlet ve Abdullah Öcalan barışın sağlanması için müzakere ediyor.

Güzel şeyler olacaktır” ifadelerini kullandı. BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ise, tarihe bakıldığında Kürt halkının hep ileriye doğru gittiğini belirterek, “Çok ağır bedeller verdik fakat meyvesini de aldık. Bazıları, ‘Siz rüya görüyorsunuz’ diyor fakat Kürtler özgür olacak, Abdullah Öcalan da özgür olacak. Bazılarının uykusu kaçacaktır. Korkularından uykudan uyanacaklardır fakat fayda etmeyecek.

Sayın Erdoğan birçok yerde bunu söylüyor. Zulüm sonsuza kadar sürmez. Doğru her yerde doğrudur. Doğru Ankara’da, Çanakkale’de, Diyarbakır’da ve Şemdinli’de doğrudur. Bu yılki Nevruz özgürlük Newrozudır. 90’lı yıllarda ne diyorduk, ‘Ya ölüm ya özgürlük.’ Şimdi ise diyoruz ki artık ölüm, kan ve gözyaşı olmasın. Yeni şiarımız sadece özgürlüktür. Herkesin gözü kulağı Sayın Öcalan’ın açıklamasındadır.

Öcalan, ‘Herkes kendi toprağında, kendi zamanıyla, kendi tarihiyle özgür olarak yaşasın’ diyor. İmralı’da yapılan müzakerelerin temel konusu budur. Bizim güvencimiz ve inancımız halkımızdır” şeklinde konuştu.Yapılan konuşmaların ardından kutlamalar verilen konserlerle devam etti. Haber: Ahmet Kavak (İHA)

semdinli-newroz-11.jpg

semdinli-newroz-2222.jpg
 

Bu haber toplam 9026 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim