• BIST 10276.88
  • Altın 2387.588
  • Dolar 32.2367
  • Euro 34.7051
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C

Şemdinli'deki elektrik kesintileri gideriliyor

Şemdinli'deki elektrik kesintileri gideriliyor
Şemdinli ilçesinde yaşanan elektrik sıkıntısının giderilmesi için çalışmalar sürerken, kesintiler yüzünden zarar gören vatandaşlar kaçak kullanıma karşı daha çok önlem alınmasını bekliyor.

AVDİ TEKİN
HAKKARİ (İHA) - Cumhuriyet Caddesinde yaklaşık 3 günden beridir meydana gelen elektrik kesintisi esnafları çileden çıkardı. Elektronik aletlerin yandığını belirten vatandaşlar kesintilere tepki gösterdiler. Sıkıntının giderilmesi için Vedaş ekibi seferber oldu.

Havaların soğumasıyla birlikte ilçede aşırı yüklenme ve elektriğin kaçak olarak kullanılmasından dolayı sigorta ayıraçları sık sık yandığı bildirildi. Bundan dolayı da ilçede elektrik kesintileri yaşandığı öğrenilirken, Vedaş Şemdinli İşletme Şefliği, kaçakları ve aşırı yüklenmeleri önlemek ve mevcut elektrik kesintilerini önlemek için harekete geçtiği belirtildi.

Terzilik yapan Numan Erkoyuncu, ilçeye verilen elektriklerin çok düşük olduğunu belirterek, mevcut elektriğinde kaçak kullanımlar da eklenince geçimini sağladığı terzilik makinesinin yanmasına neden olduğunu söyledi. Erkoyuncu, "İlçe merkezinde genelde elektrik kesintisini yaşıyoruz. Fakat özellikle havaların soğumasıyla birlikte elektrik kesintileri artmaya başladı.

Elektrik ilçede çok düşük olduğu için çoğu zaman makinelerimiz çalışmıyor. Elektrik arıza ekiplerinin sık sık çalıştığını görüyoruz. Fakat ilçede yaşanan kaçaklardan dolayı arızalar sürekli yaşanıyor. Özellikle kaçak konusunda halkımızın duyarlı olmalarını istiyorum. Kimin malını kimden çalıyoruz. Kaçak elektrik kullanan vatandaşlarımız sadece kendilerini kandırıyorlar.

Elektrikler zaten düşük hele kaçak kullanılırsa ne olacak bu elektriğin hali. Özellikle vatandaşlık görevimizi yerine getirmeliyiz. Lütfen günahtır, kimse kaçak elektrik kullanmasın. Halkımızdan bu konuda elektrik kurumuna ve vatandaşa yardımcı olsun" dedi.

Vedaş Şemdinli İşletme Şefliği yetkilileri ise, ilçenin bazı noktalarında yaklaşık 3 gündür bazı sıkıntıların bulunduğunu, ilçedeki elektrik sorununu gidermek için ekiplerin canla başla çalıştığını ifade ettiler.
 

Bu haber toplam 4096 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim