• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

SES ŞUBESİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

SES ŞUBESİNDEN BASIN AÇIKLAMASI
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi Başkanı Musa Bor, İl Sağlık Müdürü ve personelleri arasında yaşanan tatsız olaylar sonucunda huzursuzluklar yaşandığını belirtti.

İl Sağlık binası önünde bir basın açıklaması yapan Musa Bor, 25 mart 2009 Çarşamba günü saat 11:00 sıralarında İl Sağlık Müdürü ve personelleri arasında yaşanan tatsız olaylar sonucunda huzursuzlukların yaşandığını belirtti. Yaşanan bu olayların Dr. Turhan Sulhan'ın İl Sağlık Müdürlüğü olarak atandığı gönden bugüne kadar devam eden birikimlerin sonucu olarak çıktığını belirten Bor, SES Hakkari Şubesi olarak bugüne kadar sağlık müdürlüğü ve bağlı birimlerinde yaşanan sorunlar ile ilgili iki defa İl Sağlık Müdürü'nü makamında ziyaret ederek raporlar sunulduğunu belirten Bor, özellikle Hakkari'de sağlık hizmetlerinin planlanmasında ve koordinasyonunda özel bir yeri olan İl Sağlık Müdürlüğünde yaşanan yönetim zafiyetinin sonucunda iş yerlerimizde çalışma barışı ve huzuru buzulmuş, üyelerimiz ve çalışanların arasında sürekli görev yeri değiştirileceği kaygısından dolayı psikolojik sorunlar baş göstermiştir dedi.

 

  İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan, son 6 aylık süre içinde 100'e yakın personeli görev yerini asıl veya geçici olarak değiştirdiğini ifade eden Bor, bu da personelleri sürekli huzursuz etmekte ve iş verimini düşürmekte, ayrıca personeller arasında güvensizlik duyguları güçlendirilerek bölünmüş, ayrışmış ve çekilmezlik tohumları eklenmek istenmekte olduğunu söyledi.

 

 Bor,”İl Sağlık Müdürü 657 sayılı devlet memurları kanununa aykırı bir şekilde sürekli gece saat 23:00 sıralarına kadar makamında çalışması iyi ama gece yarıları telefon açarak personelleri makamına çağırması personelleri huzursuz etmekte aile düzenini bozmaktadır. İl Sağlık Müdürü, sağlık camiasında çalışan herkesi potansiyel suçlu olarak görmektedir. Bu durum tehlikeli aynı zamanda sağlık personellerinin özgüvenini moral ve motivasyonunu yıkmaktadır. Ses Şubesi olarak her zaman kamuda şeffaflığı ve saydamlığı savunduk ve savunuyoruz. Bizler İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan tüm personeller olarak bugüne kadar yerli yabancı ayırımı yapmadan sağlık hizmetlerini halka ulaşmasında üstümüze düşen görevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yaptık. Bundan böyle de kimsenin bizi ayrıştırmasına ve bölmesine izin vermeyeceğiz. Biz çeşmenin başı olan il sağlık müdürlüğünde suyun bulanık akmasına izin vermeyeceğiz. Huzurumuzun ve çalışma başarımızın bozulmasında sorumlu olanlar bizler değil il sağlık müdürlüğünün yönetim zafiyetinin kendisidir. Son 6 aydır il sağlık müdürlüğü ve bağlı birimlerinde yaşanan sorunların asıl kaynağı il sağlık müdürünün kendi personellerine yönelik antidemokratik baskıcı tehditvari söylemleri ile keyfiyetçi tutumu yaşanan huzursuzluğun temeli olmuştur. Ses Şubesi olarak daha önce il sağlık müdürünü makamında ziyaret ederek, kaygılarımızı paylaşmıştık. Ancak görülüyor ki bu kaygılarımız dikkate alınmamıştır. Kaldı ki idarenin kendi arasındaki sorunu ve tartışmaları bir bütün olarak biz sağlık çalışanlarına yansımakta bizleri ulumsuz etkilemektedir. Biz korku, panik ve kavgalı bir ortamda çalışmak istemiyoruz. Biz güvenin huzurun dayanışmanın ve ekip ruhunun olduğu bir ortamda çalışmak istiyoruz. Sağlık Müdürünü çalışma barışının ve huzurunun bozulmaması için üstüne düşen görevi yapmaya davet ediyoruz. Bizler bundan sonra yaşanacak kimi olumsuzlukların önüne geçmek adına sağlık bakanlığını ve Hakkari valiliğini de göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.  Basın açıklamasına Kesk'e bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri katıldı.hakkarihabertv.com)

 

 

Bu haber toplam 1764 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim