• BIST 10183.67
  • Altın 2431.231
  • Dolar 32.2121
  • Euro 34.7405
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Ses şubesinni 4. kongresi yapıldı

Ses şubesinni 4. kongresi yapıldı
Hakkari Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şubesi 4. Olağan kongresinde ilk defa ilk defa eş başkanlık sistemine geçildi.

Hakkari Belediye lokalinde yapılan kongrenin Divan Başkanlığına Büro Emekçileri Sendikası (BES) eski Şube Başkanı Mahmut Ceyhan, katip üyeliklerine ise Eğitim-Sen eski Şube Başkanı Ali Asker ve BES Şube Yöneticisi Emel Atay Aktaş getirildi. Kongreye, BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, bazı Hakkari Barosu avukatları, Hakkari Ziraat Mühendisleri Odası, HAK-S0YDER, TÜRK-İŞ, Cilo Doğa Derneği, Belediye İş temsilcileri, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, KESK Şubeler Platformu'na bağlı sendikalar ve çok sayıda vatandaş ile geçen yıl Ramazan Bayramında yol ortasında başından vurularak öldürülen Enver Turan'ın annesi Bahar Turan da katıldı.

Kongreye 127 kayıtlı delegeden 90'nı katıldı. Kongre açılış konuşmasını Kürtçe yapan SES Şube Başkanı Musa Bor, Türkiye seçim sürecine girerken AKP hükümetinin sağlık hizmetlerini şişirerek halka sunduğunu belirtti. Sağlıkta dönüşüm adı altında arkadaşlarına güvencesiz bir şekilde sözleşmelilik dayatıldığını belirten Bor, SES olarak anadilde sağlık talebi istediklerini söyledi.

Bor, "Gün geçmiyor ki bir cinayet görüntüsü ile karşılaşmayalım. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın artık şiddete uğramalarını istemiyoruz. Savaş ve şiddet istemiyoruz. Başta siyasi tutuklular olmak üzeri DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir ve KESK'li tutukluların serbest bırakılmalarını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.


Kürtçe bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ise 29 Mart seçimlerinden hemen sonraki siyasi imha operasyonların 15 Şubat komplosunun bir devamı olduğunu söyleyen Bedirhanoğlu, tutuklanan arkadaşların üzerlerinde bir tek çakı bile bulunmadığını belirterek "Arkadaşlarımız sadece siyasi kimliklerinden dolayı alındılar. Mevcut sisteme göre bölgede hizmet etmek ve Kürt siyasetçisi olmak suçtur. Bu anlamda, bu tür anlayışları ancak kurumsallaşarak ve birlik olarak geri tepebiliriz. Yeni görev alacak arkadaşlara da başarılar dilerim" dedi.


Yapılan kongre süreciyle bir ilke de imza atan SES Şubesi'nin, eş başkanlık sistemine geçeceği belirtildi. Kongre sonucunda yapılan seçimlerde, yeni yönetim kurulu üyeliklerine Dr. Ferhat Bingöl, Diş Tab. Resul Tertemiz, Metin Demirer, Ümit Kızılay, İdris Salim, Bahri Eren ve Deniz Hanlıgil seçildiler. Kongre gelen mesajların okunması ile son buldu.

ses-1.jpg

15 Şubat komplosunun devam ettiği 29 Mart seçimlerinden hemen sonraki siyasi imha operasyonların 15 Şubat komplosunun bir devamı olduğunu söyleyen Bedirhanoğlu, tutuklanan arkadaşların alınması tamamen siyasi olup, üzerlerinde bir tek çakı bile yakalanmamıştır dedi. Bedirhanoğlu,” Alınanlanr sadece siyasi kimliklerinden dolayı alındılar. Mevcut sisteme göre bölgede hizmet etmek ve Kürt siyasetçisi olmak suçtur.

ses-n.jpg

Bu anlamda, bu tür anlayışları ancak kurumsallaşarak ve birlik olarak geri tepebiliriz. Yeni görev alacak arkadaşlara da başarılar dilerim” dedi. Yapılan kongre süreciyle bir ilke de ima atan SES Şubesi Eş Başkanlık sistemine geçeceğinin belirtildiği kongre sonucunda yeni yönetim kuruluna, Dr. Ferhat Bingöl, Diş Tab. Resul Tertemiz, Metin Demirer, Ümit Kızılay, İdris Salim, Bahri Eren ve Deniz Hanlıgil seçildiler.

sse-n.jpg

Bu haber toplam 3849 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim