• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Sevmiş ailesi İHD'ye başvurdu

Sevmiş ailesi İHD'ye başvurdu
Müebbet hapse mahkûm Hakkarili hasta tutuklu Gıyasettin Sevmiş’in ailesi, İHD Hakkâri Şubesi'ne başvurarak, Vinson Hastalığı’na yakalanan Sevmiş’in tahliye edilmesini istediler.

Yaklaşık 9 yıl önce ‘Örgüte yardım ve yataklık’ suçundan tutuklanarak müebbet hapse mahkum olan ve Van, Muş, Gümüşhane ile Ankara Sincan Cezaevinde cezasını çeken şuanda da Diyarbakır D Tipi cezaevinde bulunan Hakkarili hasta tutuklu Gıyasettin Sevmiş’in yakınları cezaevindeki 228 ağır hasta tutuklu arasında bulunan Sevmiş’in tahliye edilmesini istiyor.

Sevmiş’in tahliye edilmesi isteyen aile İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi’ne başvurdu. Kalıtsal olan karaciğerdeki bakır metabolizmasının bozuk olmasından kaynaklanan Vinson Hastalığı’na yakalanan 42 yaşındaki hasta tutuklu Gıyasettin Sevmiş’in eşi Sultan Sevmiş Adalet Bakanlığı’na yaptıkları başvuruya rağmen 3 yıldır bu hastalıkla boğuşan eşinin tahliye edilmediğini söyledi.  

İHD Hakkâri Şube Başkanı İsmail Akbulut ise İHD’nin hasta tutukluların tahliye edilmesi için büyük bir çaba sarf ettiklerini ancak, hasta tutuklular konusunu defalarca gündeme getirmelerine rağmen hükümetin hiçbir adım atmadığını söyledi.

Akbulut,  İHD olarak hasta tutuklular ile ilgili çağrılarını yenilediklerini belirterek cezaevinde bulunan 228’i ağır 568 tutuklunun tahliye edilmesini isteyerek, barış grubu üyesi Lütfi Taş Diyarbakır Cezaevi idaresinin ihmali sonucu yaşamını yitirdi. Bundan 3 gün sonra Siirt’te başka bir tutuklu hayatını kaybetti.

Hükümete seslenen Akbulut, cezaevlerinden artık tabutların değil insanların aileleri ile sağlıklı bir şekilde yaşayabilmelerinin koşullarının yaratılmasını istedi. Akbulut,  hata tutuklu Gıyasettin Şevmiş’in ailesinin yardım talebi ile İHD’ye başvurduğunu belirterek,

 “9 yıldır Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu olan Gıyasettin Sevmiş çeşitli sağlık sorunları yaşamakta derneğimize başvuruları var. Bakanlığa yaptığımız bütün müracaatlar sonuçsuz kaldı. Ailesi tekrar bize başvurdu. Cezaevinde 228 ağır hasta tutuklu bulunuyor.  Gıyasettin Sevmişİ'n de aralarında bulunduğu bu tutukluların acilen tahliye edilmesini bekliyoruz” dedi.

Sevmiş’in öğrenci olan oğlu Ömer Sevmiş 9 yıldır cezaevinde bulunan ve Vinson Hastalığı olan babasının tahliye edilmesini beklediklerini belirterek, yetkilileri hasta tutuklular konusunda duyarlı davranmaya davet etti.

kızı Helin Sevmiş ise 9 yıldır cezaevinde olan hasta tutuklu olan babası Helin Sevmiş ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başta babası olmak üzere bütün hasta tutukluların serbest bırakmasını istedi. Ekonomik olarak zor durumda olduklarını kaydeden Sultan Sevmiş bir yandan cezaevinde hasta tutuklu olan eşinin durumu bir yandan da 5’i de öğrenci olan çocuklarına bakmanın  çok zor olduğunu söyleyerek, eşinin tahliye edilmesini talep etti. Hakkarihabertv.com

ihd-m.20150102154210.jpg

 

Bu haber toplam 3934 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim