• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Sigara için babaya mektup

Sigara için babaya mektup
Hakkari Eğitim, Sanat, Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKA-DER) Başkanı Sefer Kaçmaz, “Babalar Günü” nedeniyle bir çocuğun babasına gönderdiği mektubu Hakkarihabertv ile paylaştı.

Seni çok seviyorum. Senin gibi olmak, senin gibi giyinmek, senin gibi yemek, içmek istiyorum. Her zaman demez miydin; “Aslan çocuğum, nasıl da babasına çekmiş” diye… İşte ben de seni model alarak senin yaptıklarını yapmak istiyorum. Bu gün babalar günü, Peygamberimizi bu mübarek sözü, baba sevgisini koru. O sevgiyi kesip atarsan, Allah da senin mutluluk ışığını söndürür, Baba sen benim mutluluk ışığımsın, Artık sigarayı bırak, Hz Âlinin bu sözü ben çok etkilenmişti. Babana riayet edersen, sende oğlundan hürmet ve riayet bekleyebilirsin, Dinimiz anneye ve babaya ne kadar değer veriyor.

bütün babaların babalar günü kutluyorum. Babacığım sene vereceğim en büyük hediye size sigarayı bırakmak olur. Ama verdiğin harçlık çok az. Mesela harçlığımı artırsan ve ayda 90 TL, yılda 1080 TL. Versen diyorum. Şimdilik 10 yaşımdayım, 60 yaşıma kadar yaşarsam 50 yılda da 50x1080- 54 bin YTL. vermiş olacaksın. Yanlış okumayasın sakın! Eski para ile 54 milyar, yeni para ile 54 bin TL verirsen ancak senin gibi yaşamanın bir bölümünü gerçekleştirebilirim. Bu kadar parayı nereden mi bulayım diyorsun.

Çok basit kazanıp vereceksin. Haydi, sana kolaylık sağlayayım, taksit, taksit öde; ama vade farkını da üzerine koyarım, bilesin. Çünkü alacağım içecekler her gün zam görüyor. Galiba çok merak ettin, bu kadar parayı ne yapacaksın diye Hiç ne yapayım, senin yaptığın gibi “SİGARA” alıp içeceğim. Ne o baba kaşlarını çattın. Galiba çok kızdın. Beni mi döveceksin herkesin yanında? Gururla adını söylediğin aslan evladını mı? Sen bilirsin babacığım; döversin de seversin de. Babam değil misin? Yalnız döverken dikkatli ol! Bir yerim kırılırsa o zaman hastaneye götürüp yol parası, hastane, doktor parası verirsin.

Sevgili babacığım, bu konuda bana kızmana, beni dövmene hiç hakkın yok. Senin yaptığını ben de yapmak istiyorum. Senin içtiğin sigaradan ben de içmek istiyorum. Kim bilir sigara ne kadar tatlıdır? Çünkü sen her şeyin en iyisini yaparsın. Sigara içmek kötü bir şey olsaydı sen kesinlikle içmezdin. İçtiğine göre çok faydalıdır. Şöyle seninle sigara içmek ne keyifli olurdu. Ben senin sigaranı yakardım sen de benimkini. Babacığım, yine çok kızdın, kaşların da çatıldı. Babacığım sana bir bulmaca sorayım? Dumanını yel alır parasını el alır. Nedir bilemedin! Sigara… İstersen oturup bu konuyu aramızda konuşalım.

Ben senden uzun vadede 54 bin TL istiyorum. Senin içeceğin sigaranın parası büyük bir ihtimalle aynı vadede 70 bin TL’ yi geçer.. Yok, canım, atıyorsun deme, hesap ortada. Senin içeceğin en ucuz sigara paketi 3 TL’dir. Bu ayda 90 TL, yılda 1.080 TL, 10 yılda 10.800 TL eder. Sigara paketinin üzerinde yazdığı gibi, “SİGARA ÖLDÜRÜR” yazısına göre sigara içerek ölmezsen 50 yılda bu hesaba göre sigaraya vereceğin en az para 50x1.080 = 54.000 TL olacaktır. Yani benim istediğim azami paraya eşit.

Bütün kanserlerin baş aktörüdür. Sigara ölümcül bir maddedir. Canlı ve cansız her şeye zarar veriyor. Hatta çok sevdiğim kedicik senin sigara dumanın yüzünde hasta oldu.sigara dumanı, hayvanlara hatta bitkilere dahi zarar veriyor. Türkiye’de her yıl yüz on bin kişi sigara nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Aile bütçesine ve ülke ekonomisine verdiği zararları anlatmaya kalkışsam mektuplar yetmez. Sevgili babacığım. Gel sigaraya vereceğimiz para ile neler alacağımızın hayalini kuralım.

Ev alabiliriz, araba alabiliriz, daha neler, neler alabiliriz. Bu kadar para ile neleri alacağımızın hayalini kurmak bile bir başka oluyor. Konuştuklarımızı ağabeyimle annem duymasın. Onlar da benim istediğim kadar para isterlerse hesap iyice karışır. Sevgili babacığım; Bir kumbara alıp her gün kendi yerine 3 TL benim yerime de 3 TL atalım. Su gibi akıp giden zaman içinde bir de bakacağız ki attığımız paraları kumbaralar bile almayacak. Arkadaşımın babası da sigarayı bıraktı. Haydi, babacığım; söndür sigaranı, ikinci sınıf vatandaş olmaktan kurtul. At paketini çöp kutusuna, şunu da içeyim demeden bitirelim şu işi.

Bak öksürüyorsun. Doktora gitsen büyük ihtimalle sana sigara içmemem gerektiği söylenecek. Bak babacığım üç kat merdiven çıkamıyorsun, göreceksin sigarayı bırakınca eski sağlığına kavuşacaksın, seninle sümbül dağına çıkacağız Berçelan yaylasında, birlikte temiz havalı yerlerde gezer eğleniriz. Sevgili babacığım; HESKA-DER yetkililerine söz verdim, Hayatımda hiç sigara içmeyeceğim. Spor yapacağım.

Zararlı alışkanlıklar edinmeyeceğim. Sağlıklı olacağım.” Sevgili babacığım! Bu mektup eline geçince birkaç defa daha okuyacağını biliyorum. Biraz düşününce de ne kadar haklı olduğumu anlayacaksın.

Çocuğun olarak benim için çok görebildiğin bir parayı hiç çekinmeden dumana ve küle çevirdiğini düşün. Ne olur vücudun küllük olmasın, bu dumanın ve külün sana ailene ve sevdiklerine ne kadar zarar verdiğini gör ve kurtul. Sigarayı bıraktığın zaman ailemizin her yönüyle ne kadar mutlu olacağını da göreceksin. Canım babacığım, seni çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun, Sigarasız bir dünya istiyorum. Ellerinden öpüyorum babacığım.

 

Bu haber toplam 9360 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim